Vetenskap

Pressbild: Lockheed Martin

Lockheed Martin SR-72 – sex gånger snabbare än ljudet

Vetenskap Lockheed Martin säger sig vara nära att ta fram ett flygplan som kan färdas i mach 6. I över 15 år har företaget arbetat med SR-72, det plan som man hoppas ska kunna nå hypersoniska hastigheter.


Foto: James Duncan Davidson/CC BY 2.0

Bezos vill bygga stad på månen

Vetenskap Jeff Bezos, grundaren av Amazon och huvudägare av Washington Post, säger att hans plan är att bygga en stad på månen - och han vill leverera allt som krävs för att kolonisera månen.


Polymer identifierar kvicksilver

Vetenskap Forskare vid spanska universitetet i Burgos har utvecklat en fluorescerande polymer som aktiveras när den kommer i kontakt med kvicksilver som ska finnas i fisk.


Framsteg för laddbara batterier

Vetenskap vForskare vid University of Southern California, USC, har beskrivit en förbättring av litium-svavelbatterier som ger dem längre livslängd.


Foto: U.S. Department of State

Israeler och palestinier i forskningssamarbete

Vetenskap Då israeler och palestinier representerar olika genetiska och kulturella populationer, men som bor i samma område, kan studier som analyserar riskfaktorer leda till en bättre förståelse av hur gener och livsmiljö påverkar lymfom.


Allt fler ufon skådas av människor

Vetenskap Aldrig någonsin har så många rapporterar om oidentifierade flygande objekt, ufon, rapporterats. Sverige, Storbritannien och USA är några länder där ufon är vanligt förekommande.


Foto: Nasa

Trumps plan: USA ska besöka månen igen

Vetenskap USA:s president Donald Trumps administration planerar att senast 2020 ha skickat upp en människa till månen. Det skulle i så fall vara den första gången sedan 1972 människan besöker månen.