Kåserier

Foto: Pixabay

”Tjohoo farsan!”

KåserierArtist Razz firar in fäderna dagen till ära med en bit musik och lite poesi.


Foto: Richard Mortel/CC BY 2.0

Genusianismens ingemansland

KåserierÖver hälften av offentlighetens chefer är kvinnor och samhället tenderar mot matriarkat , skriver Lennart E Carlsson.


Foto: News Øresund-Anna Palmehag/CC BY 3.0)

"Sverige står inför ett könsmaktsskifte"

KåserierSabuni tog över efter Björklund, Teodorescu lär peta Kristersson i Moderaterna och andra partier kan komma att följa i trenden av kvinnliga partiledare, skriver Jan Norberg.Foto: J-O Eriksson/CC BY-NC-SA 2.0

"Natt i Stockholm"

KåserierSommarnatten i Stockholm har varit underbar. Men inte nu längre. De trevliga danshaken med en städad, välklädd publik finns inte mer. Läs Per-Arnes senaste kåseri.


Foto: Garry Knight/CC BY 2.0

"Ett samhälle som struntar i sina egna"

KåserierPer-Arne Almgren skriver om sin framlidne bror och hur pensionärer och sjuka allt mer lämnas åt sina öden medan nyanlända ofta får förtur i det land våra äldre byggt upp.


Foto: Susanne Nilsson/CC BY-SA 2.0

Tack för kaffet!

KåserierDet måste bli ett slut på gratisfikat för kreti och pleti på det svenska smörgåsbordet, skriver Per-Arne Almgren.


Foto: flöschen/CC BY 2.0

En gång i Stockholm

KåserierPer-Arne Almgren minns 50-talets Stockholm och de fattiga folket på Malmarna och jämför det med dagens Stockholm i sitt kåseri.
Bröderna Gryms sagor

KåserierLäs Per-Arne Almgrens kåseri om Bröderna Gryms sagor och en parallell till vår tid.Foto: Anders Ostergaard/CC BY-NC-ND 2.0

Gott Nytt År – Eller?

KåserierVi pensionärer har fått hela 70 kronor i påökt. Vi är så tacksamma...Foto: Claes Sandén/CC BY-NC 2.0

"Jul i Eken!"

KåserierTydligen blir det jul i år också. Många män avstår att gå på firmafest i år. Det är för riskabelt. Me Too-damerna har öron som trattar...