Därför bör du använda ett VPN-skydd

Annons för NordVPN

publicerad 14 december 2023
Med en VPN-tjänst kan du välja vilket land din webbtrafik ska skickas genom och skydda din egen position.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


VPN står för “virtuellt privat nätverk” – en tjänst som skyddar din internetanslutning och integritet på nätet. Ett VPN skapar en krypterad tunnel för dina data, skyddar din identitet på nätet genom att dölja din IP-adress och låter dig använda offentliga wifi-hotspots på ett säkert sätt. Använd med fördel VPN-skyddet både på datorn och i mobilen.

Att använda VPN-appar gör ditt digitala liv säkrare, enklare och smidigare.

Genom att ändra din IP-adress, dölja din fysiska plats och kryptera din anslutning, kan du öka din integritet på nätet. Ett VPN skyddar dig mot cyberhot, som man-in-the-middle-attacker, paketsniffning och farliga wifi-nätverk.

Just nu – julerbjudande på NordVPN! Spara upp till 69% + få 3 månader extra

Öppet internet

Med ett VPN kan du undvika censur och restriktioner på nätet och uppleva ett fritt och öppet internet.

Säker fildelning

Dela filer säkert hemma eller på jobbet – ett VPN krypterar din anslutning så att inga nyfikna ögon kan se vilka data du överför.

Ett VPN fungerar genom att skapa en säker krypterad anslutning mellan din enhet och en fjärrserver så att dina data kan färdas i hemlighet.

Varför behöver du ett VPN?

Ingen gillar att övervakas eller spåras – även om de inte har något att dölja. Därför är det viktigt att du höjer ribban för din integritet.

I dessa fall behöver du ett VPN:

När du använder offentliga wifi-nätverk

VPN används för att säkra din anslutning till offentlig wifi, så att du kan surfa med fullständig integritet. Hackare använder många metoder för att stjäla din information när du ansluter till offentliga hotspots, med ett VPN är din onlinetrafik osynlig för dem.

När du reser

Om du vill få åtkomst till innehåll från ditt hemland när du reser runt i världen kan ett VPN vara till hjälp. Installera NordVPN på din enhet och missa aldrig en väns inlägg på sociala medier.

När du surfar

Statliga myndigheter, marknadsförare och internetleverantörer skulle alla älska att spåra och samla in din surfhistorik, dina meddelanden och andra personuppgifter. Bästa sättet att dölja dem? Använd ett VPN för att hålla dina data för dig själv.När du spelar

Gillar du att spela spel på nätet? Slipp allt vad DDoS-attacker och bandbreddsbegränsningar heter med NordVPN. Använd vår Meshnet-funktion för att ha säkra virtuella LAN-fester med dina vänner.

När du shoppar

Undvik riktad prissättning, falska webbplatser och bait-and-switch-attacker med ett VPN. Handla säkert med vetskap om att dina kortuppgifter är trygga från hackers, även på offentliga nätverk.

När du streamar

Titta på dina favoritprogram utan sänkt hastighet. NordVPN kan rädda din filmkväll genom att förhindra att din internetleverantör begränsar din anslutning.

 

Just nu – julerbjudande på NordVPN! Spara upp till 69% + få 3 månader extra

Fakta - vad gör ett VPN?

Ett VPN omdirigerar din trafik via en fjärrserver samtidigt som det krypterar den. Vanligtvis, när du försöker komma åt en webbplats, tar din internetleverantör emot din förfrågan och dirigerar dig till din destination. När du ansluter till ett VPN omdirigeras din internettrafik först via en fjärrserver innan den skickas till din destination.

Först och främst döljer ett VPN dina data från övervakning – kryptering är viktigt när du vill skydda din internettrafik och minimera dina fotspår på nätet. I och med det kan din internetleverantör inte heller sälja hela din surfhistorik till högstbjudande.

Din IP-adress (och i och med det din virtuella plats) är också dold och du får istället en ny som tillhör VPN-servern du är ansluten till. Detta garanterar extra säkerhet och ökar din integritet på nätet avsevärt – ingen vet vilken stad eller vilket land du surfar ifrån.

Dessa är vanliga VPN-funktioner, men NordVPN siktar högre än så. Vi vill inte bara skydda dina data utan även dina enheter. Därför har vi utvecklat Threat Protection-funktionen för att skydda dina enheter från vanliga internetrisker som skadlig programvara i nedladdade filer, webbspårare, irriterande annonser och farliga länkar. Du behöver inte vara ansluten till en VPN-server för att använda den – allt du behöver göra är att aktivera funktionen så skyddar den din enhet dygnet runt.