Jämlikhetsträvans falska budskap

Sverige är kanske det land där idén om “jämlikhet” gått allra längst. Men idén saknar både logisk grund och är i själva verket natur- och människofientlig utan historiska exempel på fungerande tillämpning i mänskliga samhällen.

Panamadokumenten bakom färgrevolution på Island?

Allt fler kritiker varnar för att de läckta Panamadokumenten kan vara ett led i den amerikanska regeringens strategi för att oskadliggöra politiska motståndare i andra länder. Först att offras var Sigmundur Gunnlaugsson som snabbt fick lämna statsministerämbetet på Island – näst på tur kan vara Brasiliens sittande president Dilma Rousseff som hotas av riksrätt.

Vi har inte sett det som komma skall i Syrien

De syriska rebellerna beskrivs som frihetskämpar som krigar mot “diktatorn” Bashar al-Assad – för frihet och demokrati. Men är friheten och demokratin det som driver rebellstyrkorna i det syriska inbördeskriget? | Eller ligger religiösa och andra motiv bakom deras kamp? Läs NyD:s analys.

Sida 1 av 212

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend