Recensioner

Recension: Mörkermanifestet

RecensionerBiologen Johan Eklöfs "Mörkermanifestet" kastar om din syn på dag och natt, skriver recensenten Martin Nilsson.


To Live and Die in L.A

Recension: "To Live and Die in L.A."

RecensionerBara rollbesättningen och den mest spektakulära biljakten i filmhistorien gör denna klassiker värd att se, skriver recensenten Jan Sundstedt.


Foto: WEF/CC BY-NC-SA 2.0

Recension: "Den globala statskuppen"

RecensionerJacob Nordangårds nya bok ger en väldokumenterad inblick i det senaste årets coronarelaterade dramatik, skriver recensenten Ingrid Björkman.


OECD/Andrew Wheeler/CC BY-NC 2.0

Recension: När migration blir konflikt

RecensionerUlrik Svensson skriver om sina reflektioner efter att ha läst Jonas Nilssons bok med fokus på den demografiska frågan.


Recension: Sprickor i fasaden

RecensionerEtt banbrytande verk och en högkulturell dokumentär av Jüri Lina som exponerar sprickorna i demokratins fasad, skriver recensenten Jonas Lundström.


Foto: Gartzi Deustu/CC BY-NC-ND 2.0

Recension: Att leka Gud

RecensionerPia Hellertz behandling av den förlöjligade frågan om chemtrails är en god början till ett eget ansvar på detta underbara jordklot, skriver Ivan Björn i sin recension.


Recension: En oväntad vändning - om Palmemordet

RecensionerClaes Hedbergs berättelse i sin bok En oväntad vändning – Århundradets brott om Palmemordet är inte bara oväntad, den är otrolig, den är till och med chockerande. Pia Hellertz har läst boken.Foto: romainguy/CC BY-NC-SA 2.0

Recension: Den metabola pandemin

RecensionerHans Sternlycke recenserar Lars Berns bok Den metabola pandemin – det största hotet mot en hållbar framtid.


Foto: CanStockPhoto/Bialasiewicz

I framkanten om cancerns gåta

RecensionerHans Sternlycke recenserar här Lena Forsberg och Ingemar Ljungqvists bok Cancer och Mikrober som bland annat berör Erik Enbys kontroversiella forskning i ämnet.


Foto: Bullenwächter/CC BY 3.0

Recension: Europas raser

RecensionerLars Eriksson recenserar boken Europas raser, som skrevs av tysken Hans K. F. Günther någon gång under 1920-talet.