Ledare

Foto: Isaac Torrontera /CC BY-NC-SA 2.0

Så förebygger vi den verkliga antisemitismen

LedareInget kan svårligen tjäna antisemitism och hämndbegär mot judar bättre än grova överdrifter, myter och krigspropaganda som utan granskning och kritiskt bemötande får fäste i yngre generationers medvetande.


Foto: Gage Skidmore/CC BY-SA 2.0

"En tung dag för konspirationsteoretikerna"

LedareSöndagen den 24 mars blev en tung dag för de vänsterliberala konspirationsteoretiker som med ljus och lykta sökt ett svar på det ofattbara.Något stämmer inte med söndagens valresultat

LedareSverigedemokraterna som tippades bli Sveriges största parti fick närmare tio procentenheter lägre än vad flera mätningar visat. Samtidigt inkommer omfattande rapporter om valfusk. Något stämmer inte med det svenska valresultatet.


Foto: Pietro Naj-Oleari/CC BY-NC-ND 2.0

EU-lagarna som medierna inte vill ha någon debatt om

LedareIgår röstades ytterligare en lag igenom i EU-parlamentet som riskerar att kväva det fria internet. De gamla medierna har goda skäl till att låta debatten kring denna ytterligare inskränkning av vårt fria internet gå obemärkt förbi.De gamla mediehusens säkra undergång

LedareInte bara oförmågan att kunna anpassa sig utan också den högmodiga hungern efter total dominans leder nu till de gamla mediehusens naturliga undergång."Det är hög tid att överge Facebook innan vi kvävs!"

LedareDebatten på Facebook håller på att kvävas när åsiktskorridoren hastigt blir trängre och censuren tilltar. Det är hög tid att överge denne Orwellska jätte för friare alternativ, skriver Nya Dagbladet i denna ledare.


Foto: privat/Mikael Persson/CC BY-NC-SA 2.0

11-åriga Ebba blev det importerade hatets yngsta offer

LedareEbba hann bli elva år gammal innan asylsökaren Rakhmat Akilov släckte hennes liv. Och på våra gator finns tusentals fler med Akilovs attityd. Ingen vågar dock tala om den verkliga elefanten i samhällsdebatten.


Så fel gick Dagens Nyheters granskning av Nya Dagbladet

LedareDN publicerar idag en "granskning" av "populistiska och högerextrema sajter" under rubriken "Brottsdömda, nolltaxerare och sökta av kronofogden". Men NyD är varken "höger, extrema, populistiska, brottsdömda, nolltaxerade eller sökta av kronofogden". Så här fel blev DN:s granskning...Foto: Berit Watkin/CC BY 2.0

GotlandGate: Konstigheter och kognitiv dissonans

LedareEn gruppvåldtäkt anmäls, lokalbefolkningen mobiliserar sig för att visa sin avsky, polisen, myndigheter och massmedia mobiliserar sig för att stoppa den första mobiliseringen och ett antal konstigheter inträffar. GotlandGate är både intressant och skrämmande.


Foto: OlofE/CC BY 3.0

Är offret och förövarna lika goda kålsupare?

LedareLEDARE: Hur reagerar egentligen omgivningen när en person som själv bara har använt sig av sina medborgerliga och grundlagsskyddade rättigheter blir utsatt för våld och hot om våld?