Debatt

Steget efter


Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet/Lutz Blohm/CC BY-SA 2.0

“Det finns starka skäl att agera”

Debatt Förslaget om förarkort för vattenskoter är inte en felprioritering, skriver infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) i en replik på NyD Debatt.


Foto: traffickinghub.com

"Dags att stänga Pornhub!"

Debatt Det är hög tid att släcka ned porrnavet som exponerar både minderåriga och utsatta kvinnor för råa övergrepp, skriver Laila Mickelwait.


Montage: NyD-Alicia Fagerving/CC BY-SA 3.0

“Sveriges Radio sprider falska nyheter”

Debatt Public service-journalistiken tycks fullkomligt sakna ryggrad, skriver representanter för Veidos hälsocenter på NyD Debatt.


Montage: NyD-Tommi Bergman/CC BY-NC-SA 2.0

“Klimatalarmism finns inte i förorten”

Debatt Förorten nämns aldrig av klimatalarmisterna och det finns goda skäl att fråga sig varför. Det skriver Petrit Latifi på NyD Debatt.


Debatt De politiskt korrekta lögner som nu avslöjats förebådar ett paradigmskifte i horisonten. Det skriver Nils-Eric Hennix på NyD Debatt.


Coronavirusets spridning

Foto: privat/CanStockPhoto

“Det finns all anledning till oro”

Debatt Människor måste nu förbereda sig själva både mentalt och fysiskt på ett samhällsomvälvande virusutbrott. Det skriver infektionsforskaren Michael Zazzio på NyD Debatt.


Foto: Canstockphoto/Ollyy

“Gnällspikar ändrar inget”

Debatt Formulerande av problem måste sättas i ett sammanhang och fokuseras mot att hitta lösningar, skriver Stefan Sigfried på NyD Debatt.


Diogo Duarte/CC BY-SA 2.0

“5G ett experiment med okända faror”

Debatt Nürnbergöverenskommelsen förbjuder experiment på människor och borde omöjliggöra användningen av 5G. Det skriver Hans Sternlycke i NyD Debatt.


Foto: UN Mission-Anders Aalbu/CC BY-NC-ND 2.0

"Behöver vi verkligen FN ?"

Debatt FN framställs som den verkliga garanten för fred och rättvisa för jordens alla folk, men det är ytterst tveksamt om den bilden överensstämmer med verkligheten. Det skriver Jan Norberg i NyD Debatt.