Ultraglobalismens nye påläggskalv

Globalismens framfart

Med bakgrund på storbanken Goldman Sachs går han nu i bräschen för en totalitär revolution av penningsystemet. Via sin familj har han också nära band med den ökända tankesmedjan World Economic Forum. Här är Storbritanniens nye premiärminister - Rishi Sunak.

publicerad 26 november 2022
- av Isac Boman
Rishi Sunak har en bakgrund inom storfinansen.
Detta är en opinionstext. Artikelförfattaren svarar för de åsikter som uttrycks i artikeln.

Redan före sitt intåg i politiken arbetade Rishi Sunak för mäktiga finansintressen. Efter att ha studerat vid två av Englands mest exklusiva skolor fick han, blott 21 år gammal, anställning hos investeringsbanken Goldman Sachs och övergick efter några år till att arbeta som manager för en hedgefond som han också blev partner i. Hedgefondens grundare Chris Hohn är en av Storbritanniens rikaste män och har gjort sig känd för att donera mångmiljonbelopp till olika aktivistiska projekt med globalistisk inriktning, bland annat “Extinction Rebellion” som med klimatpolitiska motiv driver på för en globalistiskt totalitär samhällsutveckling.

Indiskättade Sunak är Storbritanniens förste utomeuropeiske premiärminister, något som ses som en symbolisk seger för den rörelse som under flera decennier arbetat aktivt för att omvandla landet demografiskt. Detta är dock långtifrån det enda som sticker ut med Sunak, som på många sätt utgör ett närmast karikatyrartat exempel på den nya generationens politiska ledare i Väst.

Genom sin yrkesbakgrund och även genom sin familj har Sunak nära band till några av världens mest inflytelserika globalistiska aktörer som verkar för ett teknokratiskt kontrollsamhälle. Tillsammans med sin hustru Akshata Murty bedöms han ha en privat förmögenhet på drygt 700 miljoner pund. Murty är en av Storbritanniens rikaste kvinnor och dotter till N. R. Narayana Murthy – grundaren av techjätten Infosys som också är en nära samarbetspartner till ultraglobalisten Klaus Schwabs ökända lobbyorganisation World Economic Forum. Murty beskrivs där som ”en global ledare inom nästa generationens digitala tjänster och konsulteringar” med fokus på avancerad artificiell intelligens. Det indiska techbolaget erbjuder tjänster till många av världens största banker och andra företag och tillhandahåller bland annat den digitala bankplattformen Finacle som implementerats i över 100 länder och som används av över en miljard bankkunder.

Vill teknokratisera samhället enligt kinesisk modell

World Economic Forum har länge uppmärksammats för att försöka främja tillväxten av en teknologisk infrastruktur som gör det möjligt att implementera en form av socialt värderingssystem likt det som finns på plats i Kina – men där värderingen ligger på frågor som ”klimat” och ”jämlikhet”. Flera högt uppsatta chefer från Infosys har också bidragit med propagandaartiklar på World Economic Forums hemsida – bland annat techjättens ordförande Mohit Joshi som också listas som ”agenda contributor” på WEF:s hemsida och som deltagit i Klaus Schwabs ledarprogram ”Young Global Leaders”.

I en artikel på WEF:s hemsida från 2020 hävdar Joshi bland annat att coronakrisen ger världen ”en unik möjligt att tänka om kring hur pengar styrs och används i vårt samhälle” och att det finns ”trovärdiga farhågor om att papperspengar kan sprida viruset”.

Vem kan då klandra Kinas folkbank när de i februari tillkännagav att man skulle förstöra pengar som samlats in i högriskmiljöer som kollektivtrafik, marknader och sjukhus”, frågar han sig – och menar att lösningen istället är en ny digitaliserad form av valuta.

Digitala valutor skulle kunna ta bort den besvärliga operativa- och säkerhetsapparaten som omger konventionella former av penningöverföring”, hävdar han vidare och menar att det också finns ”politiska och sociala vinster” med att övergå till en digital valuta.

I en annan artikel argumenterar Infosys ordförande vidare för att alla världens medborgare bör få en ”unik digital identitet” för att genomföra finansiella transaktioner – och även här är det tydligt att man ser den totalitära kinesiska kommunistregimen som ett föredöme och uppmanar andra länder att ta efter Kina.

Noterbart är att Infosys också är medlem i World Economic Forums partnerprogram mot korruption som också består av företrädare från några av världens största företag. I styrelsen sitter bland andra Reuters-vd:n och Pfizer-styrelseledamoten Jim Smith och Infosys-toppen Corey Glickman som också är med i en av WEF:s arbetsgrupper.

Samma teknokratiska tankegångar återspeglas starkt också i Rishi Sunaks egna uttalanden om en så kallad “centralbanksvaluta” enligt det som Joshi efterlyser – ett system som i praktiken innebär att centralmakten får en oerhörd makt över medborgarnas liv och vardag.

Sunak är själv mer välvilligt inställd till Kina än sina föregångare och deklarerar att han tänker överge alla planer på att klassa Kina som ett hot mot den brittiska säkerheten – något hans föregångare Liz Truss ville göra. Det kinesiska kommunistpartiets tidning Global Times menar att Sunak är den kandidat som är ”mest pragmatisk” i sin syn på Kina.

Förutom Sunak har nästan alla andra kandidater en mycket hård hållning mot Kina”, skriver man.

Nationalism – för Ukraina och Israel

Det faktum att World Economic Forum lyfter fram Sunak på sin hemsida är på många sätt logiskt, där många av hans politiska utspel ligger i linje med den globalistiska politik som Schwabs organisation förespråkar även i övrigt. Under det internationella klimatmötet i Egypten betonade han att klimatpolitiken behöver avsevärt större resurser och lovade att satsa närmare 12 miljarder pund i en särskild brittisk “klimatfond”.

Som finansminister har Sunak även infört omfattande skattehöjningar med hänvisning till att betala tillbaka lån som finansierade den mycket kostsamma coronapolitiken i Storbritannien som hans parti bedrev, där man bland annat tvingade arbetsplatser att hålla stängt under lång tid.

Vid sidan av den globalistiska inriktningen på politiken uttrycker Sunak samtidigt sitt särskilda stöd till två länder – Ukraina och Israel.

– President Zelenskyj, modiga medborgare i Ukraina. Tvivla inte på att oavsett vad som händer här de kommande veckorna så kommer Storbritannien att förbli er allra starkaste allierade, deklarerade han i somras samtidigt som han slog fast att Rysslands agerande ”är en ondska vi inte sett i Europa sedan andra världskriget”.

Israel beskriver Sunak som en “ledstjärna för hopp” och överväger enligt uppgift att flytta landets ambassad till Jerusalem som en gest till landet.

– Likt alla andra länder är Israel inte perfekt – men det är en levande multietnisk demokrati med fri press och rättsstatsprinciper. Den står som en lysande ledstjärna för hopp i en region full av envälden och religiösa extremister, slår han fast.

Med en förmögenhet på över 730 miljoner pund är Sunak den förste premiärminister som har en större privat förmögenhet än den brittiska monarken – vilket gjort honom till föremål för hård kritik från politiska motståndare.

Den qatarisk-arabiska kanalen Al Jazeeras Priyamvada Gopal förbiser många av Sunaks politiska punkter, men kommer ändå med en träffande beskrivning av Sunak som en modern brittisk-indisk prins för överklassen.

”Han är en brittisk-indisk prins – inte bara privat utbildad och extremt förmögen utan också en ideologiskt driven aktivist för rikedomarna och privilegierna för att Storbritanniens lilla oligarkklass ska stärkas på de mångas bekostnad”.

Även den brittiske oppositionsledaren Nigel Farage fäller liknande omdömen om Sunak.

Vår förste premiärminister som tidigare varit anställd hos Goldman Sachs. En globalist om jag någonsin sett en”, kommenterade Farage krasst i samband med Sunaks utnämnande.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!