Fängelse tvingas servera halal

UtrikesFår tre månader på sig att förbereda halalmaten. Ett domstolsbeslut i Frankrike tvingar ett fängelse att servera halalslaktat kött till muslimska fångar
Bitcoin når magisk gräns

EkonomiVärdet översteg 1000 dollar. | Kryptovalutan Bitcoin fortsätter att öka i värde. Under onsdagen passerade värdet 1000 dollargränsen på Mt. Gox.


Asylnotan ökar med en miljard

InrikesMigrationsverkets asylboenden är fullsatta. | Kostnaden för de asylsökande stiger med en miljard kronor då det inte finns tillräckligt med boenden.


Veckans teckning


Rasistisk våldslek sprider sig i USA

Utrikes”Tonåringar gör vad som helst för att få uppmärksamhet” The Knockout Game har eskalerat i USA de senaste månaderna. Fler och fler blir misshandlade av ungdomsgängen.
Nior bättre på engelska än svenska

Inrikes”Har omedelbar nytta av ämnet” De elever som går i årskurs nio har rekordhöga slutbetyg i engelska, liksom rekordhöga poäng på de nationella proven.


Foto: Flickr/CC BY-ND 2.0

GMO förbjuds på Hawaii-ö

MiljöGMO-jätten Monstanto kommer inte att bedriva verksamhet på ön. Hawaii's största ö, Big Island, har valt att förbjuda genmodifierade organismer, GMO, och för den som odlar GMO kan det bli 30 dagars fängelse.


Recension av Rött kött på rätt sätt

RecensionerThorsten Laxviks nya bok om ekologisk köttproduktion. Rött kött på rätt sätt, för hälsa, miljö och en levande landsbygd. Recension av Hans Sternlycke.


Bitcoinautomat kommer till Sverige

EkonomiVäxlar kontanter för Bitcoins i mobilen. Sveriges första, och kanske Europas första, Bitcoinautomat kommer till Sverige. Den ska öppna i Stockholm innan årsskiftet.