EU-parlamentariker: ”EU:s vaccinköp är den största korruptionsskandalen någonsin”

Kritiserade covidvaccineringen

publicerad 19 oktober 2022
- av Markus Andersson
Mislav Kolakusic anklagar EU-topparna för att tjäna vaccinjättarnas intressen.

Den kroatiske EU-parlamentarikern Mislav Kolakusic kallar EU:s köp av 4,5 miljarder vaccindoser mot covid-19 för ”den största korruptionsskandalen i mänsklighetens historia” och menar att EU-makthavarna låtit injicera sina medborgare med vaccin vars innehåll de inte har kunskap om – enbart baserat på läkemedelsjättarnas uppmaningar.

Köpet av 4,5 miljarder doser covid-vaccin till 450 miljoner EU-medborgare är den största KORRUPTIONSSKANDALEN i mänsklighetens historia”, skriver den frispråkige kroaten på Twitter.

I ett filmklipp berättar Kolakusic att han och 10 andra EU-parlamentariker bett EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen att, för dem och Europas medborgare, offentliggöra den kommunikation hon haft med Pfizers ledning i samband med beslutet att köpa in 4,5 miljarder vaccindoser.

Kolakusic menar vidare att det vid tidpunkten för uppköpet inte fanns några som helst belägg för att vaccinet faktiskt var effektivt och att det heller inte fanns någon information om vilka allvarliga skador de kunde orsaka.

– Kan ni tänka er, 4,5 miljarder doser till 450 miljoner människor… Baserat på den kalkylen skulle varje barn och varje nyfödd få tio doser av någonting som ingen i världen, förutom kanske två eller tre personer, faktiskt vet vad de innehåller.

– Det här handlar om hemligheter och skyddade patent. Jag tror inte att någon regering eller europeisk myndighet vet exakt vad som finns i denna produkt… Ingen vet och ingen berättar för dig, fortsätter han.

Den kroatiske EU-parlamentarikern menar att EU och Europas regeringar har godkänt vaccinet enbart baserat på uttalanden och rekommendationer från läkemedelsjättarna – och att man inte själva sett någon medicinsk forskning om vaccinen.

– Hittills har ingen medicinsk forskning lämnats över till medlemmarna av EU-parlamentets covidkommitté eller till Europeiska läkemedelsmyndigheten. Hur är det möjligt? Vi pratar om korruption här.

– Anskaffandet av 4,5 miljarder produkter med intentionen att injicera dem i människor, utan att någon vet vad som finns inuti, är med säkerhet den största korruptionsaffären i mänsklighetens historia – inte bara i EU:s historia, hävdar han vidare

Ursula von der Leyen anklagas för korruption. Foto: Renew Europe/CC BY-ND 2.0

Kolakusics utspel kommer efter att den franska politikern Virgine Joron riktat hård kritik mot EU-kommissionen. Hon anklagar dessa för att vägra lämna ut textmeddelanden och kommunikation mellan Ursula von der Leyen och Pfizers vd Albert Bourla där vaccinuppköpet ska ha diskuterats.

Nyligen erkände Pfizer-chefen Janine Small också att läkemedelsjätten överhuvudtaget inte testade covid-vaccinens förmåga att förhindra smittspridning innan de lanserades för allmänheten. Detta fick EU-parlamentarikern Rob Roos att rasa och kalla agerandet för ”kriminellt”.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!