Bestialiskt mord på flicka chockar fransmän

Invandrarvåldet

publicerad 20 oktober 2022
- av Sofie Persson
Den misstänka Dahbia B från Algeriet fångades på övervakningsfilm.

I Frankrike har en 12-årig flicka blivit brutalt mördad. Förutom avskuren hals ska hon också ha fått siffror målade på kroppen och blivit utsatt för våldtäkt. Den huvudmisstänkta är en 24-årig algerisk kvinna som vistades i landet illegalt, vilket ytterligare har aktualiserat debatten om den redan kritiserade invandringen.

Det var under förra fredagen som föräldrarna Delphine och Johan Daviet slog larm om att deras 12-åriga dotter Lola inte kommit hem till familjens lägenhet i Paris efter skolan. Fadern Johan arbetar som vaktmästare i byggnaden de bor i och hade därför tillgång till övervakningskamerorna. På filmerna kunde föräldrarna tydligt se sin dotter gå in i lägenhetshuset tillsammans med en okänd kvinna.

På övervakningsfilmen kunde man sedan se att kvinnan som gått in tillsammans med Lola kommer ut ur byggnaden med två till synes tunga väskor ett par timmar senare, men Lola är inte med henne och syns inte lämna lägenhetshuset.

Endast några timmar senare hittade man Lola avliden och övergiven i en plastlåda utanför byggnaden. Kvinnan på övervakningsfilmen arresteras och hon är nu anklagad för våldtäkt, tortyr och mord på 12-åriga Lola.

Den 24-åriga Dahbia B kom till Frankrike från Algeriet i Nordafrika under 2016 för att studera, men blev i augusti i år notifierad att lämna landet eftersom hon inte längre kunde visa upp bevis för boende. Hon hade en månad på sig att lämna Frankrike. Den 21 augusti blev hon därmed arresterad, enligt Daily Mail, men släpptes sedan och har varit i landet illegalt sedan dess utan polisinteraktioner fram till gripandet förra veckan.

Exakt vad som hänt den 12-åriga flickan i hennes sista timmar i livet är inte helt klart, men man kan konstatera att hon blivit utsatt för ett brutalt våld. Dahbia B ska ha berättat för polisen att hon lurat med Lola till sin systers lägenhet, som låg i samma byggnad, och där 24-åringen uppger att hon bott. Där ska Dahbia sedan ha tvingat flickan att duscha för att sedan utnyttja henne sexuellt och skadat henne så pass mycket att hon avlidit av skadorna.

Flickan hade flera skador på kroppen, hennes hals ska ha varit skuren och siffrorna 1 och 0 varit ritade med röd färg på hennes kropp. Vad det skulle ha för innebörd har dock polisen inte informerat om. En källa inom utredningen menar också att det är tal om organförsäljning, men det är inte något som är bekräftat ännu. Dödsorsaken uppges vara kvävning.

Faktum är dock att motivet för mordet ännu är oklart, men vissa menar att det skulle kunna handla om ett bråk som föräldrarna haft med Dahbia B angående ett passerkort till byggnaden som hon ska ha nekats till att få.

En man i 40-årsåldern ska också vara inblandad genom att ha hjälpt Dahbia B att gömma kroppen. Det har även varit tal om systern vars lägenhet mordet ska ha skett i varit iblandad, men hon verkar i nuläget inte vara en misstänkt i utredningen.

Mordet har ytterligare sparkat liv i debatten angående den redan hårt kritiserade invandringspolitiken i Frankrike med tanke på att kvinnan vistades i landet olagligt. Marine Le Pen, den tidigare partiledaren för franska Nationell Samling, sade att det är för många brott som görs av illegala invandrare och undrar när man slutligen ska sätta stopp för det.

Den misstänkta för detta barbariska dåd borde inte ha befunnit sig i vårt land; vad hindrar er från att sätta stopp för denna okontrollerade, illegala invandring?

Även republikanen Olivier Marleix påpekade detta och menar att det här mordet aldrig borde ha skett.

Mördaren skulle inte ha varit i Frankrike, sade Marleix.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!