Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


PressTV blockeras från YouTube

UtrikesEfter påtryckningar från inflytelserik lobbyorganisation. YouTube har valt att stänga ner det ansedda och iranska nyhetsmediet PressTV:s YouTube-kanal.DEBATT: "Handelsavtal banar väg för GMO"

DebattDen väldiga stordriften inom lantbruket riskerar tillsammans med handelsavtal som TTIP att bli en social katastrof och urholka stora delar av landsbygden. Skall man fortsätta bulkvaruproduktionen eller måste man fundera på andra lösningar?Veckans teckningTyskland erkänner Bitcoin

Ekonomi"Ett steg i rätt riktning" Som världens första land har nu Tyskland gett den alternativa internetvalutan Bitcoin grönt ljust.
USA kan läsa riksdagens e-post

IT/ÖvervakningTre e-postservrar i USA. | Den svenska riksdagen har e-postservrar i USA, någonting som gör att det är enkelt för USA att inhämta känslig information.
Google: Din e-post är inte privat

IT/ÖvervakningErkände för domstol i USA. Google uppger att användare av Gmail inte ska förvänta sig att deras e-postmeddelanden kommer att vara privata.Kinesisk SMS-data i händerna på NSA

IT/ÖvervakningNSA var med och skrev Androids källkod. Edward Snowdens läckor fortsätter att avslöja vad den amerikanska underrättelseorganisationen NSA gör för att övervaka världen.“Det var jävla synd om ryssarna”

KrönikorPer Petreas: Ingen varnar oss för att glömma de ryska krigsoffren. Hur skulle vi förresten kunna det? De har ju knappast varit ihågkomna.DEBATT: "Den verkliga fattigdomen sprider sig"

DebattÄr fattigdom bara en fråga om kaloriintag? Den verkliga fattigdomen sprider ut sig i Sverige såväl som i andra länder. I Sverige beskattas medborgare med inkomster under det normala fattigdomsbegreppet inom EU. Skamligt!Hiroshimadagen

Ironi, lögn och cynism om Hiroshimas förödelse

KrönikorKRÖNIKA. Världens främsta demokrati fällde den 6 augusti 1945 det mest fruktade massförstörelsevapnet någonsin över Hiroshima och utplånade omedelbart 100 000 människor. Flerfaldigt dog eller skadades senare av strålning och en andra bomb över Nagasaki. Läs Hiroshimakrönikan på årsdagen av händelsen.EU-import orsakar avskogning

MiljöDen ohållbara frihandeln maximerar vinstintressena. Utvecklingen förstör på sikt självförsörjningsmöjligheter för både syd- och nordländerna.


Vad är Bitcoin för någonting?

EkonomiFör många är ”Bitcoin” ett helt nytt ord. Vad innebär den nya valutan egentligen? Läs Nya Dagbladets guide om den integritetsvänliga valutan.