Utrikes

200 000 salvadoraner tvingas lämna USA

Snart börjar det utdragna hemvändandet för de salvadoraner som uppehållit sig i USA

Trumpadministrationen meddelade under måndagen att man kommer avsluta ett program som ger 200 000 personer från El Salvador uppehållstillstånd i USA.

USA:s inrikessäkerhetsminister Kirstjen Nielsen väljer att inte förnya ett beslut som skulle ge 200 000 salvadoraner tillstånd att vara i USA.

Efter att El Salvador drabbades av en kraftig jordbävning 2001 valde George W. Bush att ge 200 000 salvadoraner uppehållstillstånd i USA. Programmet fortsatte under hela Barack Obamas presidentskap. Men Donald Trump och hans administration avslutar nu programmet.

De 200 000 salvadoranerna får nu tills den 9 september 2019 på sig att lämna USA. Annars riskerar de att deporteras.

Liknande artiklar

Putin: “Kalla kriget är över” Rysslands president Vladimir Putin sade efter mötet med Donald Trump i Helsingfors att det kalla kriget är över sedan lä...
Trump träffar Putin i Helsingfors USA:s president Donald Trump har träffat sin ryske motpart Vladimir Putin i Helsingfors. Detta är det första formella mö...
Trump har utsett ny domare till högsta domstolen USA:s president Donald Trump har nominerat Brett Kavanaugh till att bli ny domare i USA:s högsta domstol. Efter att d...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!