Utrikes

200 000 salvadoraner tvingas lämna USA

Snart börjar det utdragna hemvändandet för de salvadoraner som uppehållit sig i USA

Trumpadministrationen meddelade under måndagen att man kommer avsluta ett program som ger 200 000 personer från El Salvador uppehållstillstånd i USA.

USA:s inrikessäkerhetsminister Kirstjen Nielsen väljer att inte förnya ett beslut som skulle ge 200 000 salvadoraner tillstånd att vara i USA.

Efter att El Salvador drabbades av en kraftig jordbävning 2001 valde George W. Bush att ge 200 000 salvadoraner uppehållstillstånd i USA. Programmet fortsatte under hela Barack Obamas presidentskap. Men Donald Trump och hans administration avslutar nu programmet.

De 200 000 salvadoranerna får nu tills den 9 september 2019 på sig att lämna USA. Annars riskerar de att deporteras.

Liknande artiklar

Trump: Mattis kanske kommer sluta som försvarsmini... USA:s president Donald Trump anklagar James Mattis för att vara demokrat och säger att det är möjligt att Mattis slutar ...
Angreppen på den begynnande Trumpadministrationen När valresultatet stod klart sent på natten den 8 november 2016, insåg ett antal tjänstemän inom FBI och amerikanska jus...
Nikki Haley avgår som USA:s FN-ambassadör USA:s FN-ambassadör Nikki Haley har lämnat in en avskedsansökan. Det oväntade beskedet annonserades genom Nikki Haley...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!