Gott Nytt År – Eller?

publicerad 5 januari 2018

Vi pensionärer har fått hela 70 kronor i påökt. Vi är så tacksamma. Skattefri pension och minst 15 000:- i handen är ett berättigat krav, när det gäller de som slitit och betalat skatt i hela sitt liv.

Det sticker i ögonen, när fullt friska människor med bankkort och mobiler sitter och fikar i centrum. Försörjda, med hyran betald, utan att behöva göra något i gengäld. SFI måste kombineras med någon form av arbetsinsats.

Bara seriösa företag ska godkännas. En regelbunden kontroll av undervisningen måste införas. Pengar måste spenderas på specialundervisning. Ungdomar som bara förstör undervisningen måste erbjudas hjälp av speciallärare.

Vi måste erkänna, att vissa skolor är bättre än andra. Yrkesundervisningen får inte bli en soptipp med elever som sovit sig igenom grundskolan. Föräldraansvaret måste betonas. Skolan måste göra hembesök. Språkkontroller måste göras. Elever utan tillräckliga kunskaper kan inte släppas upp i gymnasieskolan.

Det går inte, att fortsätta så här. Sjukvården går på knäna. Det är akutbrist på vårdplatser. Att tillåta massinvandring till ett sådant land är obegripligt. Att det sen är en brist på bostäder. Ändamålsenliga med billiga hyror. Gör inte saken bättre.

Ljusdals kommun i Hälsingland bjöd in invandrarfamiljer från utsatta stadsdelar i Göteborg. Man hade ett ambitiöst program. Med introduktion, svenskundervisning, bra boende och löfte om arbete på ortens industrier. Det hela slutade i fiasko. Dessa personer återvände hellre till ett drönarliv med bidragsberoende i Göteborg. I stället för ett gott liv med arbete i vackra Hälsingland.

Med sådana exempel blir man pessimist. Politikerna står inför en omöjlig utmaning !

Dock, i höst lägger vi vår röst. Jag kommer, att fortsätta min kamp för svenska fattigpensionärer…

 

Gott Nytt År med ett visst förbehåll !
önskar
Per-Arne Almgren
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!