Grekiskt riksdagsparti stängs av från Twitter

publicerad 5 januari 2018

Twitter har stängt av nationalistiska Gyllene gryning, Greklands tredje största parti. Partiet rasar nu mot Twitter som man anklagar för att gå i den nya världsordningens ledband.

I december meddelade Twitter att man uppdaterat sina användarvillkor och kommer att ta hårdare tag för att censurera konton som sprider ”hat”. Nu har Greklands tredje största parti, det nationalistiska Gyllene gryning, fått sitt Twitterkonto nedstängt.

Gyllene gryning rasar mot att man stängts av från Twitter och säger i ett uttalande att Twitters beslut orkestrerats av nyhetsmedierna och ”den korrupta politiska makten som styrs av den nya världsordningen”, rapporterar Euronews.

Twitter har inte kommenterat varför Gyllene gryning fått sitt konto nedstängt.

Gyllene gryning är ett etnonationalistiskt och antiglobalistiskt parti som nått stora valframgångar de senaste åren. I EU-valet 2014 fick partiet 9,4 procent och i det senaste parlamentsvalet, i september 2015, fick man 7,0 procent av rösterna och blev landets tredje största parti.

Den grekiska staten har försökt att förbjuda partiet efter anklagelser om att partiet sanktionerar våld. Partiet har trots statens attacker behållit sitt väljarstöd under de senaste valen.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.