Utrikes

Grekiskt riksdagsparti stängs av från Twitter

Twitter har stängt av nationalistiska Gyllene gryning, Greklands tredje största parti. Partiet rasar nu mot Twitter som man anklagar för att gå i den nya världsordningens ledband.

I december meddelade Twitter att man uppdaterat sina användarvillkor och kommer att ta hårdare tag för att censurera konton som sprider “hat”. Nu har Greklands tredje största parti, det nationalistiska Gyllene gryning, fått sitt Twitterkonto nedstängt.
Gyllene gryning rasar mot att man stängts av från Twitter och säger i ett uttalande att Twitters beslut orkestrerats av nyhetsmedierna och “den korrupta politiska makten som styrs av den nya världsordningen”, rapporterar Euronews.

Twitter har inte kommenterat varför Gyllene gryning fått sitt konto nedstängt.

Gyllene gryning är ett etnonationalistiskt och antiglobalistiskt parti som nått stora valframgångar de senaste åren. I EU-valet 2014 fick partiet 9,4 procent och i det senaste parlamentsvalet, i september 2015, fick man 7,0 procent av rösterna och blev landets tredje största parti.

Den grekiska staten har försökt att förbjuda partiet efter anklagelser om att partiet sanktionerar våld. Partiet har trots statens attacker behållit sitt väljarstöd under de senaste valen.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!