Tysk studie visar på samband mellan invandring och brottslighet

publicerad 4 januari 2018
Syriska migranter ockuperar ett torg i Budapest, Ungern, under migrantkrisen 2015.

En ny tysk studie visar att det finns ett samband mellan invandring och ökad brottslighet, rapporterar internationella medier.

Studien genomfördes vid schweiziska Zurich University of Applied Sciences på uppdrag av den tyska staten. Studien visade att mellan 2015-2016 ökade brottsligheten i den tyska delstaten Niedersachsen med hela 10,4 procent. Enligt studien kunde 90 procent av den ökade brottsligheten kopplas till migranter, rapporterar Deutsche Welle.

Migranter från Nordafrika är enligt studien mer brottsbenägna än de som kommit från länder som Syrien, Irak och Afghanistan. Studien visar också att migranter i åldrarna 14-30 är de mest brottsbenägna. Det är just den åldersgruppen som utgör lejonparten av de migranter som kommit till Niedersachsen.


Annonser:


Under migrantkrisens 2015 tog Tyskland emot nästan en miljon migranter. Sverige tog emot 163 000 migranter under samma år.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.