Tysk studie visar på samband mellan invandring och brottslighet

publicerad 4 januari 2018
Syriska migranter ockuperar ett torg i Budapest, Ungern, under migrantkrisen 2015.

En ny tysk studie visar att det finns ett samband mellan invandring och ökad brottslighet, rapporterar internationella medier.

Studien genomfördes vid schweiziska Zurich University of Applied Sciences på uppdrag av den tyska staten. Studien visade att mellan 2015-2016 ökade brottsligheten i den tyska delstaten Niedersachsen med hela 10,4 procent. Enligt studien kunde 90 procent av den ökade brottsligheten kopplas till migranter, rapporterar Deutsche Welle.

Migranter från Nordafrika är enligt studien mer brottsbenägna än de som kommit från länder som Syrien, Irak och Afghanistan. Studien visar också att migranter i åldrarna 14-30 är de mest brottsbenägna. Det är just den åldersgruppen som utgör lejonparten av de migranter som kommit till Niedersachsen.
Under migrantkrisens 2015 tog Tyskland emot nästan en miljon migranter. Sverige tog emot 163 000 migranter under samma år.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!