2017 – ett rekordår för bilförsäljningen i Sverige

publicerad 2 januari 2018

Antalet nyregistreringar av personbilar i Sverige under 2017 uppgick till hela 379 255. Det gör 2017 till det starkaste året för bilförsäljningen i Sveriges historia.

Rekordet gäller såväl personbilar som lastbilar. Under 2017 nyregistrerades 379 255 personbilar, 55 382 lätta lastbilar och 6 196 tunga lastbilar (över 16 ton).

Statistiken har tagits fram av BIL Sweden och visar att antalet nyregistrerade personbilar ökade med 1,9 procent ifjol jämfört med föregående år. De låga räntorna beskrivs som en av orsakerna till den rekordhöga bilförsäljningen i Sverige.

– Den mycket starka fordonsmarknaden förklaras av att Sverige är inne i en högkonjunktur, räntorna är rekordlåga och hushållen är köpstarka och optimistiska om framtiden. Till detta kan läggas en växande befolkning och en stabil arbetsmarknad med historiskt sett låga varsel. Likaså är lagren av begagnade bilar hos den auktoriserade MRF-handeln på mycket balanserade nivåer. Vissa handlare rapporterar t.o.m. om brist på attraktiva modeller/versioner, säger Bertil Moldén, vd för BIL Sweden, i ett pressmeddelande.

BIL Sweden spår att 360 000 personbilar kommer nyregistreras under 2018, vilket skulle innebära att 2018 blir det tredje bästa bilåret någonsin.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.