Miljö

En fjärdedel av honungen innehåller bekämpningsmedel

En fjärdedel av all honung som produceras i Storbritannien har kontaminerats med bekämpningsmedel, visar ny forskning.

Det handlar om neonikotinoider, bekämpningsmedel som används mot insekter. EU-kommissionen meddelade nyligen att man vill förbjuda all användning av neonikotinoider. Forskning har tidigare dragit kopplingar mellan neonikotinoider och bidöd.

Ny forskning visar att en fjärdedel av all honung som produceras i Storbritannien innehåller neonikotinoider. Siffran är däremot betydligt mindre än den var innan 2014 när EU förbjud användningen av neonikotinoider på rapsfält. Då innehöll mer än hälften av all honung i landet neonikotinoider, rapporterar The Guardian.

Det är oklart på vilket sätt som neonikotinoider kan påverka människors hälsa negativt då väldigt lite forskning genomförts på området.

Liknande artiklar

Förbjudet bekämpningsmedel i odlad lax Alla odlade laxar i butik som nyligen testats innehöll det förbjudna bekämpningsmedlet etoxikin. Det är Testfakta som...
Åkrar producerar allt mindre Rapporten Global Land Outlook konstaterar att produktiviteten minskat med 20 procent av världens åkermark, skriver ETC. ...
Bekämpningsmedel försvagar humlornas surrande Gifter i bekämpningsmedel gör det svårare för humlor att samla in pollen, enligt en studie vid skotska University of Sti...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!