Kåserier

Land, du välsignade…

Som vi äldre vet, så sjöng Jussi mycket i utlandet. Han och hustrun Anna-Lisa uppträdde i TV-shower i USA. Jussi sjöng på operahus runt USA.

Han tjänade en hel del. Hans vän Axel Wennergren, mannen bakom Electrolux, erbjöd honom en ö i Karibien. Där han kunde skriva sig och slippa att betala skatt.

Jussi satt vid köksbordet på Nybrogatan och våndades. Han hade bara, att skriva på. Till slut utbrister han till hustrun Anna-Lisa: “Jag kan inte stå och sjunga “Land, du välsignade” på Skansen inför tusenden och vara en lumpen skattesmitare !!!”

I dag är det annorlunda. Vi har en Joakim von Anka-adel. Som skor sig på oss och tar alla chanser till att slippa bidra till de svenska samhället!

Gunnar Engelau, Sören Gyll, Curt Nicolin och P:G. Gyllenhammar, alla har de gjort rätt för sig. Men inte dagens matadorer.

Ta och lyssna på vår käre Jussi på det nya året. Världens Bäste Tenor och En Stolt Svensk!

 

Per-Arne Almgren

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Jussi Björling