Utrikes

Trump till attack mot Bannon: Han har förlorat vettet

Steve Bannon, tidigare chefsstrateg åt president Donald Trump

USA:s president Donald Trump går till verbalt angrepp mot sin förre chefsstrateg Steve Bannon. Detta efter att Bannon förtalat Trump i en ny bok.

Steve Bannon, tidigare vd för Trumps presidentvalskampanj och fram tills augusti president Trumps chefsstrateg i Vita huset, kritiserar öppet sin forne chef i boken “Fire and Fury: Inside the Trump White House”, skriven av Michael Wolff. Bannon beskriver bland annat Donald Trumps son Donald Trump Jr som en “förrädare” för att ha deltagit i ett möte med en rysk advokat i Trump Tower i juni 2016.
Bannon anklagar även Donald Trump för att ha ställt upp i presidentvalet för att stärka sitt personliga varumärke och affärer, skriver The Guardian.

President Donald Trump, som i augusti sparkade Steve Bannon som chefsstrateg, gick till motangrepp mot Steve Bannon i ett skriftligt uttalande.

Steve Bannon har ingenting med mig eller mitt presidentskap att göra. När han fick sparken så förlorade han inte bara sitt arbete, han förlorade vettet… Steve hade sällan enskilda samtal med mig och försöker få det att framstå som att han hade inflytande för att lura några personer som inte inte har tillgång eller en aning om någonting som han kan hjälpa att skriva fåniga böcker”, skriver Trump i uttalandet.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!