Trump till attack mot Bannon: Han har förlorat vettet

publicerad 3 januari 2018
Steve Bannon, tidigare chefsstrateg åt president Donald Trump

USA:s president Donald Trump går till verbalt angrepp mot sin förre chefsstrateg Steve Bannon. Detta efter att Bannon förtalat Trump i en ny bok.

Steve Bannon, tidigare vd för Trumps presidentvalskampanj och fram tills augusti president Trumps chefsstrateg i Vita huset, kritiserar öppet sin forne chef i boken ”Fire and Fury: Inside the Trump White House”, skriven av Michael Wolff. Bannon beskriver bland annat Donald Trumps son Donald Trump Jr som en ”förrädare” för att ha deltagit i ett möte med en rysk advokat i Trump Tower i juni 2016.

Bannon anklagar även Donald Trump för att ha ställt upp i presidentvalet för att stärka sitt personliga varumärke och affärer, skriver The Guardian.

President Donald Trump, som i augusti sparkade Steve Bannon som chefsstrateg, gick till motangrepp mot Steve Bannon i ett skriftligt uttalande.

Steve Bannon har ingenting med mig eller mitt presidentskap att göra. När han fick sparken så förlorade han inte bara sitt arbete, han förlorade vettet… Steve hade sällan enskilda samtal med mig och försöker få det att framstå som att han hade inflytande för att lura några personer som inte inte har tillgång eller en aning om någonting som han kan hjälpa att skriva fåniga böcker”, skriver Trump i uttalandet.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


124 440 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.