Toppdemokrat stödjer Antifa

publicerad 4 januari 2018

Demokraternas vice ordförande tillika kongressledamoten Keith Ellison visar öppet sitt stöd för våldsvänstergruppen Antifa på Twitter.

Antifa – i Sverige mer känt som Antifascistisk aktion, AFA, – är den mest framträdande av de våldsbejakande vänstergrupper som finns i USA och Europa. Nu får gruppen stöd från toppskiktet i Demokraterna i USA.

Keith Ellison, som är vice ordförande för Demokraternas nationella kommitté, DNC, och kongressledamot från Minnesota, lade upp en bild på Twitter med texten ”Jag hittade precis boken som kommer sätta skräck i hjärtat av Donald Trump”. På bilden ses Ellison hålla upp boken Antifa: The Anti-Fascist Handbook.

Demokraternas nationella kommitté har ännu inte kommenterat Ellisons stöd för Antifa.

Den här bilden lade Ellison upp på Twitter. Foto: Twitter

Ellison är inte den första politikern i USA som visat sitt stöd för våldsvänstern. Borgmästaren i Berkeley, Kalifornien, var medlem i en Facebookgrupp för den våldsbejakande vänstergruppen Coalition to Defend Affirmative Action, Integration & Immigrant Rights, and Fight for Equality By Any Means Necessary (BAMN).
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.