Utrikes

Toppdemokrat stödjer Antifa

Demokraternas vice ordförande tillika kongressledamoten Keith Ellison visar öppet sitt stöd för våldsvänstergruppen Antifa på Twitter.

Antifa – i Sverige mer känt som Antifascistisk aktion, AFA, – är den mest framträdande av de våldsbejakande vänstergrupper som finns i USA och Europa. Nu får gruppen stöd från toppskiktet i Demokraterna i USA.
Keith Ellison, som är vice ordförande för Demokraternas nationella kommitté, DNC, och kongressledamot från Minnesota, lade upp en bild på Twitter med texten “Jag hittade precis boken som kommer sätta skräck i hjärtat av Donald Trump”. På bilden ses Ellison hålla upp boken Antifa: The Anti-Fascist Handbook.

Demokraternas nationella kommitté har ännu inte kommenterat Ellisons stöd för Antifa.

Den här bilden lade Ellison upp på Twitter. Foto: Twitter

Ellison är inte den första politikern i USA som visat sitt stöd för våldsvänstern. Borgmästaren i Berkeley, Kalifornien, var medlem i en Facebookgrupp för den våldsbejakande vänstergruppen Coalition to Defend Affirmative Action, Integration & Immigrant Rights, and Fight for Equality By Any Means Necessary (BAMN).

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!