Kåserier

“Sverige – en magnet som struntar i sina egna”

Vi vet att människor som slitit i hela sitt liv, svälter på sin ålders höst. Under tiden lägger sig socialdemokratin sig platt för MP. Personer utan papper med obestämd ålder erbjuds en gräddfil.

Enligt bankavtalet gick jag i pension vid 55-års ålder. Jag blev lärarvikarie. Jag hade det tvivelaktiga nöjet, att jobba på Gymnasiet för ensamkommande i Liljeholmen. Där levde lärare och elever i ett stilla, drönarliv i symbios med varandra.

Så kommer jag. En person som hade mage, att kräva de skulle prestera något. Flera satte sig på golvet och vägrade göra något. Jag blev snabbt icke önskvärd. Denna lågpresterande grupp, utan nämnvärda ambitioner var klädda i märkeskläder och ägnade sig huvudsakligen åt sina mobiler, som Moder Svea hade försett dem med. I bottenvåningen intogs lunch i en restaurang med trerätters. Klart bättre än våra dagars skolbespisning.

Naturligtvis vill man man stanna i ett sådant land. Där ingenting krävs av en och man allting får. Vem har skickat dem hit? Hur gamla är dom egentligen. Frågorna kvarstår ? Detta är en het potatis! Men så här kan det inte fortsätta !

 

Per-Arne Almgren

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!