Det är dags att sluta retirera – ett annat Sverige är möjligt

Den socialdemokratiska koalitionens misskötsel av Sverige behöver inte vara för evigt, och det är dags att sluta backa för en makt som är moraliskt bankrutt och intellektuellt illegitim. Det skriver Dan Ahlmark i sin lördagskrönika.

publicerad 14 december 2019

Sjuklöverns medlemmar ingår alla i Åsiktskartellen; de partier, organisationer och media med socialliberala eller kulturmarxistiska åsikter, som övergripande påverkar och bestämmer svensk politik.

Inom denna grupp kan man konkurrera om väljarna gällande vissa frågor som ekonomi, men delar samtidigt åsikter beträffande mycket annat, inklusive åsiktskorridoren. Även beträffande ekonomi har C och L, såsom medlemmar i den breda regeringskoalitionen, en överenskommelse med S och MP. Det medför att regeringen Löfven mot alla odds kan överleva. Det är en besynnerlig regeringskoalition, som orsakas av de märkliga krafterna i svensk politik.

De traditionella borgerliga partierna förstod aldrig att Göran Perssons nya invandringspolitik 2005 var avsedd att bygga en socialdemokratisk majoritet av 1950 och 1960 års snitt.1 Med hjälp av de borgerligas kortsynta och misskötta invandringspolitik efter 2006 kunde socialdemokraterna börja realisera det målet, med ett inledningsvis betydligt mindre spill av arbetarväljare än annars. Politiken ledde dock först till att SD kom in i riksdagen. Senare orsakade den att SD kunnat krossa M som ledande borgerligt parti och kanske även blir landets största parti.


 


Liknande artiklar: