Bilderbergveteran blir ny Natochef

publicerad 19 juni 2024
- av Isac Boman
Mark Rutte på World Economic Forum i Davos förra året.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Nederländernas avgående liberale premiärminister tillika Bilderbergveteranen Mark Rutte ersätter Jens Stoltenberg som Natos näste generalsekreterare, rapporterar flera av landets medier.

Huvudkonkurrenten om posten, Rumäniens president Klaus Iohannis, ska ha dragit sig ur maktkampen – sannolikt efter att även Ungern och Slovakien i veckan meddelade att man ger sitt stöd till just Rutte, varför inget annat land nu ställer sig bakom den rumänske kandidaten.

Sverige har prisat holländaren vid flera tillfällen och Ulf Kristersson hävdar att han är en ”klok ledare med gedigen erfarenhet”.

– I en tid präglad av ökad osäkerhet och ett försämrat säkerhetspolitiskt läge behövs ett starkt Nato som genom avskräckning och försvar bidrar till alla allierades säkerhet, och till att främja fred och frihet, påstod Sveriges statsminister i våras.

– Mark Rutte är känd som en pålitlig ledare med brett förtroende från norr till söder. Natos enighet är en styrka för alliansen, hävdade KD-ledaren Ebba Busch i samma veva.

Bilderberg och World Economic Forum

Vad som inte alls lyfts fram i de västerländska medierna är att Mark Rutte också är en erfaren deltagare på det globalistiska maktsällskapet Bilderberggruppens möten – där varken allmänheten eller journalister har någon insyn i vad som diskuteras.

Enligt deltagarlistorna handlar det inte heller om enstaka besök, utan Natos nästa ledare tycks prioritera att fara på Bilderberggruppens möten nästan årligen.

2015, 2016, 2018, 2019, 2022, 2023 och 2024 återfinns han på deltagarlistan, tillsammans med andra makthavare från politiken, näringslivet, massmedia och olika lobbyorganisationer. Exakt vilken roll Rutte har hos maktsällskapet framgår dock inte.

Han har även besökt flera av World Economic Forums konferenser och räknas som en av globalistforumets ”agenda contributors”.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!