Vad väntar Annie Lööf?

publicerad 3 juni 2017
Ett av Centerpartiets slagord under Annie Lööf har varit "närodlad politik". Med tanke på hennes resa med Wallenberg till årets Bilderbergmöte är frågan samtidigt var Lööf själv odlar sina målbilder och värderingar.
Detta är en opinionstext. Artikelförfattaren svarar för de åsikter som uttrycks i artikeln.

För bara ett tiotal år sedan betraktades det i den offentliga debatten som en moraliskt förtappad konspirationsteori att överhuvudtaget hävda att Bilderbergmötet ens existerade. Säkerligen finns det fortfarande rester kvar av den andan på sina ställen, men i kölvattnet av ny medias framväxt genom internet har till och med konventionella mediekanaler så som Svenska Dagbladet sent om sider erkänt dess existens med besked och till viss del även dess relevans.

Således har mötets sekretess försämrats jämfört med de första åren efter premiären på hotell Bilderberg i Nederländerna år 1954. Samtidigt är det fortfarande i allra högsta grad ett relevant globalistiskt forum att döma av deltagarlistans tunga namn inom finans, politik och media. Några exempel från årets möte i Chantilly, USA är Goldman Sachs och EU-kommissionens före detta ordförande José Manuel Barroso, The Economists chefredaktör Zanny Minton Beddoes, Internationella Valutafondens direktör Christine Lagarde, SEB-ordföranden Marcus Wallenberg, Nordeas ordförande Björn Wahlroos och den fortfarande aktiva och inflytelserika politikerdiplomaten Henry Kissinger för att nämnda ett urval av de 130 närvarande. Lika viktigt om inte viktigare än vad som diskuteras på möten som dessa, är nätverkande som möjliggör för korsbefruktning mellan olika maktsfärer.

Under 2017 års Bilderbergmöte som inleddes i torsdags, återfinns i år en svensk politiker – centerpartiets ordförande Annie Lööf. Intressant är att det är just Lööf som inbjudits till årets möte framom ledaren för alliansens största parti moderaterna – Anna Kinberg Batra. Måhända är det en antydan om att man inom dessa kretsar ser Lööf som en mer gångbar statsministerkandidat än Kinberg Batra om Löfven inte skulle klara av ytterligare en mandatperiod. Det är inte en obetydlig milstolpe i Annie Lööfs egen karriär om man tar tidigare svenska Bilderbergpolitiker i beaktande. 2006 deltog alliansens dåvarande ledare och nuvarande rådgivare för Bank of America – Fredrik Reinfeldt – på det årliga mötet i Ottawa några månader före han blev statsminister för Sverige. Den nuvarande statsministern Stefan Löfven deltog på 2013 års möte i Watford på inbjudan av Jacob Wallenberg, ett år före han 2014 efterträdde Reinfeldt i Rosenbad.  Mot den bakgrunden kan man fråga sig vad som nu väntar Annie Lööf. Sedan valet 2014 kan man notera att (C) redan hämtat in 10 hela procentenheter på (M) – och med en extra ryggdunk från Wallenberg med vänner kan man ta det för sannolikt att den trenden kommer fortsätta under den närmaste framtiden.

Samtidigt behövs ingen raketforskning för att räkna ut att ryggdunkar som dessa förstås inte är villkorslösa. Mycket av Lööfs och centerpartiets fortsatta framgångar lär bero på hennes egen goda vilja att vara globalismens centrala teser trogen. I det ingår att sätta penningmaktens intressen främst, vidareutveckla det totalitära övervakningssamhället, fortsätta bidra till demografisk marginalisering av europeiska folkgrupper och i allt övrigt dansa följsamt efter konventionella mediers politiskt korrekta kakafoni. Att döma av hennes imponerande insatser på samtliga av dessa punkter har Annie Lööf alla förutsättningar att lyckas ta nästa kliv på sin karriärstege.

 

Isac Boman

 

Källor: bilderbergmeetings.org

isac-bomanÅländske Isac Boman är skribent och redaktör på Nya Dagbladet med en bred samhällelig bakgrund från media, banksektorn, politiken och föreningslivet. Till utbildningen är han nationalekonom och är författare till boken Penningmakten som ursprungligen var hans magisteravhandling vid Åbo Akademi.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!