Trump och Netanyahu ljuger ikapp om Iran

Den ofta återkommande beskyllningen från främst USA och Israel att Iran skulle vara vår tids främsta terrorstat, saknar grund. Det skriver Hans Myrebro i sin senaste krönika.

publicerad 24 oktober 2018

Den ofta återkommande beskyllningen från främst USA och Israel att Iran skulle vara vår tids främsta terrorstat, saknar grund. En grupp i USA, bestående av cirka 20 avhoppade och pensionerade säkerhetsexperter och höga militärer, har sänt till president Trump en inlaga som ger en helt annan och väl underbyggd bild av Irans status i terrorsammanhang.

MEMORANDUM FOR: The President

FROM: Veterans Intelligence Professionals for Sanity

SUBJECT: Is Iran the ”Worlds Leading Sponsor of terrorism”?

Anklagelserna om terrorism riktade mot Iran kommer främst från USA, tätt följd av Saudiarabien men numera även Israel. Saudi har redan glömt att 15 av de 19 terrorister som är förknippade med 11/9 kom från Saudi. Och detta var ingen enstaka företeelse. Memorandumet räknar upp 14 muslimska terrorgrupper – 13 av dem stöds av Saudi, endast Houthis stöds av Iran.

För 20-30 år sedan var det realistiskt att benämna Iran som en terrorstat. Tyvärr har en vårdslös retorik dröjt sig kvar från den tiden och man talar tills nyligen om att utplåna Israel. Men det är få…


Om skribenten:

Hans Myrebro är en pseudonym. Han har bland annat författat boken NATO – ett monster på katastrofkurs.

 


Liknande artiklar: