EU saknar helt rättsbegrepp

EU:s papegojor älskar ett mantra som handlar om ”den olagliga annekteringen av Krim", men Washingtons Brysselbaserade marionetter har ingenting att säga om den olagliga statskuppen i Kiev som föregick den. Det skriver Hans Myrebro.

publicerad 6 augusti 2020
USA:s tidigare försvarsminister Jim Mattis och EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen.

Den 29 juni 2020 förlängdes de sanktioner och restriktiva åtgärder som EU införde i mars 2014, riktade mot Ryssland, och som undan för undan har förlängts och utvidgats under dessa år.

Det har nu blivit oundvikligt att lägga tomt prat åt sidan och fråga oss om det verkligen fanns en grund för att brådstörtat vidtaga straffåtgärder mot Ryssland endast några veckor efter statskuppen i Kiev. Man införde alltså sanktioner mot en stat, Ryssland, vars eventuella inblandning i oroligheterna i Ukraina inte var fastställd och aldrig har kunnat påvisas.

Någon folklig revolution var det aldrig frågan om då Ukrainas president Victor Janukovitj störtades med vapenmakt, utan om en av USA ledd statskupp där Barack Obama, John Kerry, Victoria Nuland, Joe Biden, John Mc Cain samt USA:s Kiev-ambassadör utgjorde stöttepelarna, och där amerikanska mutpengar möjliggjorde för USA:s sändebud Nuland att omedelbart efter den statskupp som de själva åstadkommit tillsätta en högerextrem och USA-lojal premiärminister – Arsenij Jatsenjuk.

Någon rysk inblandning i kuppen har man aldrig försökt bevisa. Istället har man snabbt stadfäst…


Om skribenten:

Hans Myrebro är en pseudonym. Han har bland annat författat boken NATO – ett monster på katastrofkurs.

Myrebros senaste bok "De skapade ett blodigt 1900-tal" går att köpa på Historiskt Korrekt förlag.

 


Liknande artiklar: