UtrikesFN: Israel torterar palestinska barn

UtrikesFN riktar skarp kritik mot Israel. I en ny FN-rapport anklagas Israel för att systematiskt utsätta palestinska barn för övergrepp och använda dem som mänskliga sköldar.
Palestinas premiärminister avgår

UtrikesAvgår efter "interna stridigheter" Rami Hamdallah lämnade överraskande in sin avskedsansökan efter endast två veckor på posten.


Foto: montage Penn State/Wolfgang Staudt/Flickr/CC BY 2.0

Obama sade det som folket ville höra

UtrikesTalade om Guantanamo och NSA-skandalen framför Brandenburg Tor i Berlin. Men den skicklige retorikern fortsätter att lova mycket och införliva litet eller motsatsen.

Fler vita dör än föds i USA

UtrikesAntalet vita amerikaner minskar i hög takt. Forskare tror detta är en trend som kommer att representera den vita befolkningen under hela århundradet.
Foto: Royal Air Force

Europeiska företag vill tillverka drönare

UtrikesTre europeiska försvarsföretag vill få till ett samarbete med Europas regeringar. Frankrikes utrikesminister är kritisk till bristen på drönare i Europa. Han menar att Europa är i behov av minst 40 drönare.23-årig göteborgare dödad i Syrien

UtrikesÅkte ner och krigade mot al-Assads armé. Enligt Göteborgs-Posten ska även två andra göteborgare har omkommit i det syriska inbördeskriget under de senaste dagarna.


Foto: Flickr/gustavo basso/CC BY-NC 2.0

Bilder ifrån protesterna i São Paulo

UtrikesHundratals skadade och gripna. Polisen i den brasilianska miljonstaden attackerade demonstrationer mot att allmänna transportmedel blivit dyrare med tårgas och gummikulor.


Över 93 000 döda i Syrienkonflikten

UtrikesEnligt FN har mer än 93 000 personer dödats i Syrien sedan konfliktens inledning. Dödstalen överstiger nu 5 000 människor i månaden i vad som beskrivs som en "vettlös slakt".

Erdogan ska träffa protestledare

UtrikesDen turkiska premiärministern har bokat in ett möte. Recep Tayyip Erdoğan ska möta representanter från protestorganisationen "Gezi Park Platform".