Knivman i Frankrike ska ha fått flyktingstatus i Sverige

Invandrarvåldet

publicerad 8 juni 2023
- av Jan Sundstedt
Knivdådet ägde rum i Annecy i östra Frankrike.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Under torsdagsmorgonen attackerade en man flera små barn och minst en vuxen med kniv i franska Annecy. Enligt fransk media är gärningsmannen en syrier som så sent som i april beviljats flyktingstatus i Sverige.

Klockan 09:45 gick mannen till attack på en lekplats i en park i staden, och enligt Reuters ska fyra små barn och en vuxen ha skadats. Tre av barnen ska ha fått livshotande skador och de ska vara i treårsåldern.

Enligt vittnen ska minst ett av barnen ha legat i en barnvagn när det fick motta knivhugg och många är bestörta över vad som har hänt.

– Vi såg en person attackera lekande barn. De var uppenbarligen små, berättar ett vittne.

En attack av absolut feghet i en park i Annecy den här morgonen. Barn och en vuxen är mellan liv och död. Nationen är i chock. Våra tankar går till de drabbade och deras familjer samt räddningstjänsten”, kommenterar inrikesminister Gerald Darmanin.

Gärningsmannen ska ha gripits efter en snabb polisinsats, men det är oklart varför han genomfört knivattacken. Under de senaste månaderna ska han ha setts i parken nästan dagligen.

Det figurerar också uppgifter om att gärningsmannen förra året nekats asyl i Frankrike – och sedan beviljats det i Sverige. Varför mannen återvänt till Frankrike är dock oklart.

Skräck, igen. Den här attacken mot barn är höjden av ondska”, kommenterar Auvergne-Rhône-Alpes-regionens president Laurent Wauquiez.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!