Tucker Carlson släpper nytt program

publicerad 7 juni 2023
- av Sofie Persson
Carlson pratar bland annat om kriget i Ukraina och lögnaktiga medier.

Tucker Carlson har, efter att ha blivit sparkad av Fox News i april, nu startat upp ett nytt program. Programmet heter Tucker on Twitter och sände sitt första avsnitt under tisdagen.

Det var i april som den kände nyhetsvärden Tucker Carlson lämnade kanalen Fox News. Det var oklart varför hans tjänst, som han haft sedan 2009, abrupt avslutades utan att ens sända ett avslutande program med Tucker Carlson Tonight. I en dold inspelning sade dock kanalens producent Sean Langille att Carlson sparkades från Fox News som en del av en rättslig förlikning med rösträkningsföretaget Dominion, som varit i en uppmärksammad rättegång med Fox-nätverket efter att dessa uppmärksammade misstänkt valfusk i samband med det amerikanska presidentvalet 2020.

Nu har den politiska debattören startat upp ett nytt program på Twitter. Det första programmet sändes under tisdagen och där talar han bland annat om kriget i Ukraina, lögner i etablissemangsmedia samt huruvida UFO:n är verkliga eller inte. Elon Musk kommenterade inlägget och skrev att det skulle vara ”fantastiskt att ha program från alla delar av det politiska spektrumet på denna plattform”.

 

Programmet kallas kort för Tucker on Twitter och han lovar att återkomma med ”mycket mer, mycket snart” på plattformen.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!