“Det ligger en hund begraven bakom krigsvarningen”

Signaturen Hilda menar att det finns mycket som tyder på att regeringen undanhåller svenska folket de verkliga skälen till att vi nu ska förbereda oss för krig. Hon anser att svenskarna har rätt att veta varför de egentligen förväntas offra sina liv.

publicerad 17 januari 2024
ÖB gör intryck av att krig står för dörren samtidigt som experter säger tvärtom.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


1760 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Detta är en opinionstext. Artikelförfattaren svarar för de åsikter som uttrycks i artikeln.

Det är något skumt med den plötsliga mobiliseringen för krig i Sverige. Flera experter, fristående från regeringen och Försvaret, påstår samtidigt att risken för att Ryssland ska anfalla Sverige är lika med noll för närvarande. Ryssland har inte något motiv att ockupera Sverige och de har inte resurser att starta krig mot Nato. Men regeringen gör ett tvärkast och lägger om den fredsbevarande utrikespolitiken till omgående rustning för krig. ÖB gör intryck av att krig står för dörren och nu ska han äntligen få praktisera det han övat på hela sin karriär.

Det förefaller som om regeringen och Försvaret undanhåller svenska folket den verkliga orsaken till att vi ska förbereda oss för krig och intensiteten i krigsvarningen tyder på att något har hänt. Går det politiska etablissemanget bakom ryggen på oss medborgare? Om en storslakt av svenskar är trolig så bör vi som offras veta varför.

Sprider regeringen desinformation?

Några misstankar jag får:

Planerar Nato att starta krig och är det möjligt att regeringen lovat att Sverige i så fall ska deltaga? Väntar man på en provokation mot eller från ett baltiskt land för att få anledning till krig?

Har Sveriges regering gjort något som starkt provocerar Ryssland?

Vet regeringen att ett krig planeras mot något land, som i sin tur kan utlösa storkrig?

Har regeringen lurats med desinformation?

En sak är klar: Det ligger en hund begraven bakom krigsvarningen.

 

Hilda

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!