Gå grundkurs i Linux – installation på din dator ingår!

Annonssamarbete med Teuton Systems

publicerad 13 mars 2024
Träffa andra frihetsintresserade datoranvändare under kursen.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


22 420 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Under 2024 anordnar vi på Teuton Systems en grundkurs för dig och andra medvetna datoranvändare. Lär dig allt du behöver för att komma igång med Linux – framtidens operativsystem – och kom in i den fria världens tekniska gemenskap. Nästa kurstillfälle äger rum i södra Dalarna lördagen den 4 maj och bokas här.

Av alla de stora operativsystemen på marknaden är det enbart Linux som inte ägs och kontrolleras av Big Tech-företag som Google, Microsoft och Apple.

Det finns dock en föreställning om att man måste vara en riktig “hacker” eller datorexpert för att bemästra detta “alternativa” operativsystem. Detta må ha varit sant en gång i tiden, men dessa dagar är nu förbi – Linux av idag är ett toppmodernt och användarvänligt operativsystem. Det anses dessutom vara både säkrare och stabilare än Big Tech-alternativen, vilket är anledningen till att det används i många professionella sammanhang. Du blir också säkrare mot övervakning och intrång med Linux.

Vidare slipper Linuxanvändaren distraktioner i form av irriterande popup-rutor som uppmanar till att ta ställning till eller göra det ena eller andra. Fokus ligger istället på det praktiska, vardagliga användandet som var anledningen till att man skaffade sig en dator från första början.

 

Har du frågor inför kursen? Ring 010 – 101 12 22 eller mejla till support@teuton-systems.com

Under kursen kommer du att få hjälp att komma igång och bli bekväm med det friare operativsystemet på din egen dator och kunna ställa frågor.

Grundkurs med Linuxinstallation

Även om Linux idag är både modernt och användarvänligt kan det kännas svårt att ta steget till att verkligen komma igång. Dessutom måste man ju först installera Linux på sin dator, vilket inte alltid är helt självklart hur man gör.

Om du känner igen dig i ovanstående problematik har vi lösningen för dig!

Under vår endagskurs i södra Dalarna (cirka två timmars restid från Stockholm) får du lära dig allt du behöver för att komma igång med Linux samt en hel del tips som underlättar ditt dagliga datoranvändande.

Under kursens gång kommer vi att installera Linux på din medhavda dator vilket innebär att du kommer att kunna komma igång med Linux på din egen dator redan under kursens gång – alternativt kan du köpa en ny Linux-dator via webbutiken och gå kursen samtidigt.

 

Nästa kurstillfälle äger rum lördagen den 4 maj, så passa på att boka din plats redan nu!