Sudanes dödad av polis efter knivattack i Glasgow

publicerad 29 juni 2020
- av Per Nordin
Gärningsmannen Badreddin Abedlla Adam.

Vinna eller försvinna för Nordens viktigaste dagstidning!


96 450 kr av 100 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Efter att ha knivhuggit sex personer på ett flyktinghotell så dödades en sudanesisk asylsökande av polis i skotska Glasgow.

En av de knivskadade offren är själv en kvinnlig polis och hennes tillstånd beskrivs som kritiskt men stabilt. Gärningsmannen har identifierats som Badreddin Abedlla Adam, 28 år gammal.

Det var på under fredagen som afrikanen gick bärsärk på The Park Inn hotell – ett hotell som bebos av asylsökande i staden. Exakt varför så skedde är inte klart, men tidigare har asylanterna enligt uppgifter klagat på hotellets låga standard och på att maten ska ha varit äcklig och gjort dem “spyfärdiga.

Det blodiga dådet skedde mindre än en vecka efter att en annan afrikansk migrant dödade tre personer i Reading, södra England och motivet till den senaste attacken är ännu inte känd.

Enligt uppgifter till The National så utreds inte knivattacken som ett terrordåd och några andra gärningsmän eftersöks heller inte av polis.

– Jag vill försäkra allmänheten om att det här var en isolerad incident och att allmänheten inte är i någon fara, deklarerade den skotske polischefen Steve Johnson och fortsatte bekräfta att beväpnad polis skjutit en manlig misstänkt.

Den brittiske premiärministern Boris Johnson har meddelat att han blivit “djupt bedrövad” av det inträffade, en incident som han beskriver som “fruktansvärd” och han passade också på att tacka de modiga poliserna och sjukvårdarna för deras snabba respons. Även andra höga brittiska politiker har fördömt attacken.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!