Nordirländsk seger i VM för säckpipeband

publicerad 15 augusti 2016
Field Marshal Montgomery Pipe Band under VM 2014 i Glasgow, Skottland

Det blev det nordirländska säckpipebandet Field Marshal Montgomery Pipe Band som segrade i årets världsmästerskap för säckpipeband.

Över 800 säckpipeblåsare och trumslagare från sammanlagt 235 säckpipeband deltog i årets världsmästerskap, som för 30:e året i rad äger rum i skotska Glasgow, rapporterar Belfast Telegraph.

För 11:e gången segrade det nordirländska säckpipebandet Field Marshal Montgomery Pipe Band, under ledning av Richard Parkes. På andra plats kom det skotska säckpipebandet Inveraray & District Pipe Band och på tredje plats kom irländarna i St. Laurence O’Toole Pipe Band.

Nordirlands försteminister Arlene Foster var en av de som stämde in i hyllningskören för Field Marshal Montgomery Pipe Band.

Field Marshal Montgomery Pipe Band är ett säckpipeband som hållit på med musiken i olika konstellationer ända sedan 1940-talet.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.