Hämnaren i Marieberg

Publicerad 20 februari 2017, uppdaterad kl. 17:36

Dagens Nyheter var i nästan 150 år flaggskeppet i svensk press. Här arbetade några av Sveriges mest ansedda publicister och stilister; Herbert Tingsten, Barbro Alving, Jolo (Jan Olof Olsson), Torsten Ehrenmark, Red Top (Lennart Nyblom), Mauritz Edström.

I mars 2013 blev Peter Wolodarski chefredaktör för DN. Han deklarerade omedelbart sina avsikter att bedriva ”agendasättande journalistik”, det vill säga åsiktsjournalistik även på nyhetsplats. På bara fyra år har han lyckats förvandla det forna flaggskeppet till propagandistisk boulevardblaska fylld med politiskt/ideologiskt styrd kampanjjournalistik.

Under Peter Wolodarskis ledning har DN:s journalister gång på gång medvetet vilselett läsarna och den svenska allmänheten. Tidningen har systematiskt propagerat för massinvandring, samtidigt som man har underlåtit att rapportera om invandringens negativa sidor, som enorma kostnader för skattebetalarna och en kraftigt ökad våldskriminalitet. Genom en rad avslöjade lögner har DN förlorat sitt största kapital, sin trovärdighet.

Bit för bit har Wolodarski trängt in tidningen och sig själv i ett hörn där de står alltmer isolerade från övrig liberal och annan press. DN har blivit vad en dagstidning aldrig får bli: irrelevant.

 

Sammandrag ifrån Julia Caesars krönika på Snaphanen.dk

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

 • Ser fram emot när Wolodarski själv hamnar i frysskåpet. Han kan bli utrikeskorre på basen McMurdo på Antarktis.

 • Dacke

  Det finns en klar och enkel förklaring varför DN med Peter Wolodarski, eller rättare “Husbondens Röst” som är fam. Bonnier. Det var inte så länge sedan Bonnierhuset “lånade” 900 milj. kr av EU och som nu disponeras fritt av Wolodarski för att driva Bilderberggruppens agenda om en globaliserad värld.

 • Bertil Andersson

  Lite OT men jag tog fram senaste presstödet och utdelningsstödet:
  http://www.radioochtv.se/sv/presstod/beviljade-stod/
  Det är faktiskt värt att skumma igenom och se vem som får vad.

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend