Europol slog ut VPN-tjänsten Safe Inet

publicerad 6 januari 2021

  Europol har meddelat att man genom en operation satt VPN-tjänsten Safe-Inet ur spel.

  Safe-Inet ska i över tio år ha kallats ett av de bästa anonymiseringsverktygen på internet. Den internationella polisorganisationen Europol har nu meddelat att VPN-tjänsten Safe-Inet "neutraliserats" under en operation måndagen den 21 december.

  Enligt Europols pressmeddelande gjordes tillslag i Nederländerna, Tyskland, USA, Schweiz och Frankrike under en operation ledd av Reutlingen-polisen i Tyskland med hjälp av lokala poliser. I tillslaget menar man ska ha avslöjat över 250 organisationer runt om i världen som varit föremål för spioneri av användare på Safe-Inet. Europol ska ha meddelat dessa organisationer om situationen.
  Ingen har arresterats än, men enligt Europol arbetar ett flertal länder med att identifiera nyckelfigurer och användare av Safe-Inet.


   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!