Polisen redovisar sitt arbete mot terrorism

Publicerad 9 mars 2017, uppdaterad kl. 12:18

Polismyndigheten har den 28 februari lämnat in sin slutredovisning till regeringen om hur den svenska strategin mot terrorism ska införlivas i polisens arbete.

I augusti 2015 fick Polismyndigheten regeringsuppdraget att införliva skrivelsen Förebygga, förhindra och försvåra – den svenska strategin mot terrorism i sin verksamhet.

Annons:


Polismyndigheten har under de senaste åren vidtagit en rad åtgärder för att öka förmågan att bekämpa och hantera terrorism. Det handlar bland annat om utbildningar, utrustning, insatsförmåga och samverkan med Säkerhetspolisen och Försvarsmakten. Det finns mer att göra både när det gäller lagstiftning och polisiär förmåga. Därför pågår det ett kontinuerligt utvecklingsarbete för att ytterligare öka polisens förmåga att hantera terrorism.

I rapporten beskrivs Polismyndighetens ansvar och vidtagna åtgärder för att öka förmågan till terrorismbekämpning. Rapporten tar även upp behov av resursförstärkningar och lagändringar som behövs för att polisen ska kunna leva upp till strategin. Delar av innehållet i rapporten har också inkluderats i Polismyndighetens budgetunderlag som nyligen lämnades till regeringen.

Nationella taktiska rådet, NTR, vid Nationella operativa avdelningen, har processansvar för polisens terrorismbekämpning. NTR arbetar för att initiera och genomdriva åtgärder och utbildningsinsatser för att öka polisens förmåga att bekämpa och hantera terrorism.

Läs mer om: Polisens arbete mot terrorism

 

Källa: polisen.se

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

  • Bertil Andersson

    Ja jösses. Utredningar, resurser, åtgärder och en massa annat trams.
    Vad är det för fel på ordentliga gränskontroller????

  • buscador

    Öppna gränser och nu alla dessa motmedel! Det är endast ett bäddande för det Orwelska eviga kriget. Släpp in buset och strid emot dem i evighet medan storfinans i skymundan stjäl naturresurserna, och, vilka är dessa i Sverige? Jo, färskvatten!!!

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend