Coronarepressionen

Läkare från flera länder samlas för manifestation i Stockholm i ny protest mot nedstängningarna

publicerad 28 oktober 2020

Framstående medicinska experter och andra medlemmar från World Doctors Alliance planerar att hålla tal i Kungsträdgården nu på lördag den 31 oktober. Deltagarna är en del av ett växande nätverk av läkare, forskare, advokater och demokratiaktivister som är kritiska mot den hårda repression som medborgare världen över utsätts för i kölvattnen av coronakrisen – något som ser ut att bli den mest betydelsefulla protesten på området som hittills ägt rum i Sverige.

Lördagens manifestation i Kungsträdgården är planerad till klockan 12:00 och går under parollen “Stå upp för sanning och frihet”, är en del av ett internationellt samarbete mellan flera organisationer och individer som har gemensamt att de kräver att samhällsnedstängningarna omedelbart ska avslutas. Manifestationen står därtill bakom att dödsfall diagnosticerade som covid-19-relaterade ska utredas på nytt, samt att vetenskapligt beprövade läkemedel ska ges till sjuka.

På talarlistan återfinns bland annat professor Dolores Cahill från Irlands största universitet University College Dublin och är internationellt känd för sin biomedicinska forskning. Bland andra talare finns doktor Heiko Schöning från Tyskland som uppmärksammats i fria medier för sin kamp att normalisera samhällssituationen världen över, samt grundaren av World Doctors Alliance – doktor Mohammed Adil från Storbritannien.
World Doctors Alliance presskonferens i Berlin den 14 oktober.  Foto: Faksimil/Youtube

 

Även den svenske läkaren Mikael Nordfors, som tidigare deltagit på stora protester i London och Berlin, kommer att hålla ett anförande. Huvudarrangören är Nordfors dotter Maneka Helleberg som driver People’s Court med målet att stödja läkare, journalister och andra visselblåsare som vågar tala ut. Bland andra svenska medverkande finns också polisen Conny Andersson samt sjuksköterskan Latifa Löfvenberg.

Arrangören meddelar Nya Dagbladet att det vid sidan av evenemanget i Kungsträdgården därtill är planerat att man ska hålla en presskonferens på söndagen, där ambitionen är att presentera upplägg för att skapa enhet kring att få ett slut på coronarepressionen och motverka att liknande repressioner kan komma att uppstå i framtiden.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!