Eliten flaggar för “ny dödlig pandemi”

Globalismens framfart

publicerad 18 januari 2024
- av Markus Andersson
WHO-chefen Tedros Adhanom Ghebreyesus.

När covid-19 kom upprättades medicinska apartheidsamhällen, medborgarnas rättigheter och friheter inskränktes och de pressades eller tvingades ta experimentella mRNA-vaccin som sedan visat sig ha lett till mycket lidande och död.

Helt plötsligt fick människor runt om i världen inte vara utomhus som de ville, inte besöka vänner och bekanta, inte resa och inte gå på sociala evenemang eller köpcentrum eller ens träffa sina sjuka föräldrar eller farföräldrar.

Nu flaggar globalisteliten i Davos för att Sjukdom X snart kan vara på väg. Denna spås vara mycket dödligare än covid-19 – faktiskt hela ”20 gånger dödligare”, enligt World Economic Forum.

Världshälsoorganisationen WHO:s generalsekreterare har suttit och diskuterat med andra beslutsfattare och representanter för vaccin- och läkemedelsbranschen för att ta fram strategier för hur man kan ”förbereda sig för uppkomsten av en okänd patogen”, och pengar behövs, hävdar man – närmare 1000 miljarder dollar.

USA storsatsar på virusforskning

Namnet Sjukdom X föreslogs först av just WHO vid en översyn av patogener som ansågs vara prioriterade för forskning och folkhälsoplanering, det representerar inte en viss sjukdom utan ”ett nytt pandemiframkallande virus som kan dyka upp och som man bör planera för”.

– Oftare än inte är det som kommer att slå oss någonting som vi inte förväntade oss, hävdar USA:s smittskyddstopp Anthony Fauci enligt Newsweek, och lovar vidare att USA ska intensifiera sin forskning på ”Hela klasser av virus”.

Enligt den nederländska virologen och WHO-rådgivaren, Marion Koopmans, ska covid-19 ses som ”den första verkliga pandemiska utmaning som passar in i Sjukdom X-kategorin”, hon hävdar också att fler ”pandemier” snart är att vänta.

Under World Economic Forums konferens i Davos får den ”nya” pandemin också stort fokus och man är tydliga med att det kommer att krävas stora ansträngningar och uppoffringar för att stoppa denna.

Om repressionen och fråntagandet av medborgarnas fri- och rättigheter blir värre och hårdare än under covid-19, eller om eliten fogar sig något efter det stora folkliga missnöje som rådde vid tidpunkten, är dock än så länge oklart.

WHO-chef duckar frågor

Alla är dock inte imponerade över ”spådomen”. WHO:s generaldirektör konfronterades av bland andra journalister i Davos som argumenterade för att makthavarna tidigare övat för i princip denna typ av spridning av ”supervirus”, och undrade när WHO tänker släppa ut Sjukdom X. Tedros ville dock inte kommentera.

Sveriges statsepidemiolog Magnus Gisslén är inne på samma strategi och hävdar att ”det är inte alls orealistiskt” att nästa ”pandemi” blir 20 gånger dödligare än den förra.

Blir nästa pandemi en sjukdom som är 20 gånger dödligare än covid-19? Scenariot diskuteras på Världsekonomiskt forum i veckan och är inte alls orealistiskt, enligt statsepidemiolog Magnus Gisslén.

– Det är bara att gå tillbaka i historien för att hitta exempel där mänskligheten drabbats av väldigt dödliga pandemier. Pesten och spanska sjukan är bara några exempel, säger han och bekräftar att man även övar för ett snarlikt scenario i Sverige.

Han menar vidare att det är essentiellt att ”samarbeta över nationsgränser” och att ”sjukvården behöver ha möjlighet att isolera patienter och att snabbt kunna skala upp vårdplatser.

‌– För att sjukdomen ska utvecklas till en pandemi krävs flera saker. Den måste kunna spridas lätt mellan människor, till exempel som en luftvägsinfektion. Idealt för viruset är att det smittar redan innan man får allvarliga symptom och blir sjuk. Ju längre tid man är smittsam, desto bättre är det för viruset som då hinner infektera fler värdar, fortsätter han.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!