Medlem i globalistnätverk blir programledare i SVT

Globalismens framfart

publicerad 24 januari 2024
- av Isac Boman
Enligt SVT är det "inte klart ännu" hur Tove Lifvendahl kommer att presenteras.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


1760 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Schibsted-tidningen Svenska Dagbladets Tove Lifvendahl blir ny programledare i skattefinansierade SVT.

Statskanalen presenterar Lifvendahl som ”politisk chefredaktör” och ”författare” – men nämner överhuvudtaget inte att hon också är medlem i det ökända maktnätverket Trilaterala kommissionen.

Det aktuella programmet hette tidigare ”Teodorescu & Suhonen”, men byter nu namn efter att det blivit klart att programledaren Alice Teodorescu Måwe kandiderar för Kristdemokraterna till EU-parlamentet, och att det därmed skulle bryta mot SVT:s regelverk om ”opartiskhet” om hon fortsatte.

Utöver Lifvendahl ersätts hon av PM Nilsson och Henrik Jönsson som inledningsvis kommer att vara med och leda tre program var.

– Vi landade i att det vore roligt att pröva tre olika programledare till de tre återstående programmen, säger Michael Kucera, programchef på SVT.

Kissinger och Rockefeller

Tillsammans med tillkännagivandet presenteras Lifvendahl som ”politisk chefredaktör på Svenska Dagbladet och författare”. SVT påpekar att hon bland annat har skrivit boken ”Vem kastar första stenen? Om stenkastning och utlänningar på Rosengård” – en bok som släpptes 2003.

Vad man däremot inte talar om är att Tove Lifvendahl också är medlem i Trilaterala kommissionen – en inflytelserik tankesmedja och informellt maktnätverk som grundades 1973 av bland andra den profilerade politiske rådgivaren Zbigniew Brzezinski och tidigare toppolitikern Henry Kissinger, på uppdrag av den ökände mångmiljardären och ultraglobalisten David Rockefeller.

Foto: faksimil/Trilaterala kommissionen

En tankesmedja som idag betraktas som en av de mest inflytelserika lobbyorganisationerna i världen och som under sina möten avhandlar frågor om krig, världshandeln, artificiell intelligens, geopolitiska förändringar och den globala digitaliseringen.

“Global elitorganisation”

Trilaterala Kommissionen är en global privat elitorganisation. Tanken är att medlemmarna skall träffas i en informell miljö utan insyn från media. Syftet är att bakom kulisserna påverka och därmed styra de beslut som regeringar tar, långt ifrån värden som kännetecknat till exempel socialliberaler”, varnade miljöpartisterna Birger Schlaug och Marie-Louise “MaLou” Lindholm när det framkom att den dåvarande Centerledaren Annie Lööf blivit medlem i organisationen.

Varför skattefinansierade SVT tycker att det är relevant att nämna att Lifvendahl skrev en bok för över 20 år sedan – men inte att hon är medlem i ett nätverk som beskrivs som en ljusskygg elitorganisation är något oklart. När Nya Dagbladet tar kontakt med SVT får tidningen inga svar på varför man låter en medlem i denna organisation bli programledare – däremot meddelas vi att det ännu inte är bestämt hur hon kommer att marknadsföras i rutan.

Exakt hur Tove Lifvendahl kommer att presenteras i programmet är inte klart ännu. Det spelas in på tisdag i nästa vecka och sänds onsdag 31 januari”, skriver man.

NyD har tidigare uppmärksammat när Lifvendahl deltog på kommissionens konferens i Indien och hennes tankar om denna.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!