El Salvadors president: ”Vem har röstat fram George Soros?”

Globalismens framfart

publicerad 28 februari 2024
- av Isac Boman
President Nayib Bukele är ingen vän av George Soros.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Under US Conservative Political Actions konferens i Maryland gick president Nayib Bukele till attack mot globalisten och valutaspekulanten George Soros och ifrågasatte dennes stora inflytande över politiska beslut och lagar.

– Varför känner han sig berättigad att införa sin agenda? frågade presidenten.

– Vem har röstat fram Soros till att diktera den offentliga politiken och lagar? fortsatte han.

Bukele har länge varit en högljudd kritiker av den ungerskjudiske mångmiljardären och pekat på att Soros stiftelse, Open Society Foundation, arbetar för en vänsterpolitisk agenda i El Salvador och att vänstermedier som finansieras av Soros driver medvetna förtalskampanjer mot honom.

– I alla latinamerikanska länder finns det medier och ‘journalister’ som betalas av Soros. I själva verket är de inte journalister, de är politiska aktivister med en definierad och pervers global agenda.

 

Tidigare har entreprenören Elon Musk fört fram liknande kritik och anklagat Soros för att aktivt använda sitt inflytande för påverka utnämningen av distriktsåklagare i USA och därigenom förvärra brottsligheten, samt även för att på andra sätt driva den amerikanska politiken och samhället i en destruktiv riktning.

En förtryckande elit

Under konferensen gick Bukele också till angrepp mot de ”globala eliter” som han beskrev som en förtryckande fiende med makt över massmedia och politiken. Han menar att dessa också bär skulden för den ökade kriminaliteten där många städer i USA ”har blivit platser där brott och droger är den dagliga normen”.

– Hur många unga människor har ni förlorat på gatorna i Philadelphia eller San Francisco på grund av fentanyl. Kan ni föreställa er hur vi kommer att ha det om 5, 10, 15 år?

Bukele har själv vunnit popularitet i sitt hemland genom att hårt och skoningslöst slå ner på de kriminella gängen, och om makthavare i USA inte agerar, så kan det snart vara för sent, menar han.

“Hatar vår framgång”

Vidare uppmanade han USA att avsätta ”korrupta domare och åklagare” och pekade på att dessa brukade utgöra ett stort problem i El Salvador och hade för vana att låta gängmedlemmar gå fria.

– Den globala eliten hatar vår framgång och de räds eran, sa han och riktade sig till den amerikanska publiken.

– Institutionerna skapades för att tjäna folket, inte tvärtom, fortsatte han och hävdade även att den ”globala eliten” i princip besegrats i El Salvador, och att landet numera är ”det säkraste på västra halvklotet”.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!