Svensk stjärnkock till attack mot KFC

publicerad 7 februari 2014

Den välkände kocken Leif Mannerström, 73, är upprörd över att den multinationella restaurangkedjan Kentucky Fried Chicken (KFC) ska etablera sig på den svenska marknaden.

För några dagar sedan offentliggjorde KFC att man planerar att öppna upp restauranger i Sverige. KFC är en av världens kanske största snabbmatskedjor och specialiserar sig på friterad kyckling. KFC ägs av Yum! Brands som också äger Taco Bell och Pizza Hut.

Enligt Leif Mannerström är det onyttigt, hälsofarligt och att äta på KFC. Därför hoppas han att restaurangkedjans nya Sverigesatsning misslyckas.

”Men det gäller KFC så är även maten rent skadlig. Deras fritering drar till sig farliga fetter, och till kycklingen serveras det feta såser. Lägg sen till alla söta läskedrycker”, skriver Mannerström på SVT:s debattsida.

Han anser också att det är viktigt att skilja mellan vad som är nyttigt och onyttigt. Mannerström skriver att exempelvis hemmagjorda hamburgare kan vara nyttiga, medan de hamburgare som man köper på McDonald’s inte är det.

”Istället för snabbmat, skulle jag hellre vilja se att vi åt mer fisk och grönsaker. Sill och strömming är bra mat, men även kyckling – bara det inte är KFC.”
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.