Hälsa

Svälter cancer utan socker? Detta besvaras i ny studie

Att dra ner på sockerkonsumtionen kan minska sannolikheten att drabbas av vissa cancerformer, visar en ny studie. Studien utfördes av forskare från Duke-NUS Medical School, National University of Singapore, Duke University School of Medicine och Medical University of Vienna.

Resultaten som publicerades i nättidningen Science Signaling visar på en okonventionell metod att orsaka en cellreaktion som kan bota cancer. Undersökningen bygger på tidigare vetenskaplig litteratur som påvisar att cancerceller, som snabbt förökar sig, förbrukar mer socker än friska celler. I studien fann man att vissa cancercellers sockernivåer påverkade deras överlevnad.

Man fann också ytterligare en reaktion hos cancercellernas membran då de berövades socker, denna gjorde att deras intag av kalciumjoner ökade och de därmed kapitulerade. I studien användes två celler, en med extra glukos och en utan. Båda utsattes för en tvåfrontsattack.

Den första med STF-31, en sammansättning som förhindrade glukostransport in till cellen och den andra med ämnet thapsigargin som ökade kalciumnivån. Man fann då att cellerna med extra glukos inte alls påverkades medan de med mindre glukos dog av. Undersökningsteamet anser att denna procedur kan leda till tidigare oöverträffade behandlingsmetoder gällande åtminstone vissa cancerformer, initialt visar testresultaten dessutom att friska celler lämnas opåverkade.

Fler negativa följder av tillsatt socker:

1. Socker innehåller inga essentiella näringsämnen utan endast “tomma” kalorier, en hög konsumtion kan leda till betydande näringsbrist.

2. Socker metaboliseras till glukos och fruktos, fruktosen omvandlas sedan i levern till fett vilket kan leda till fettlever m.m.

3. Socker påverkar hjärnan så att man får ökat begär, men mättar inte, detta gör att man vill äta mer och kan drabbas av fetma med därtill hörande hälsoproblem.

 

Per Johansson
per.johansson@nyadagbladet.se

Översättning från NaturalNews

 

Liknande artiklar

Inga pengar till Cancerfonden Som tidigare vice ordförande i Cancerfonden är det med sorg i hjärtat jag måste konstatera att denna organisation nu har...
Skolmedicinen döljer sanningen om cancern Det finns få saker i vår tidigare naturliga miljö som orsakar cancer, förklaringen måste vara att det rör sig om en sjuk...
Miljardstraff för Monsanto – bekämpningsmedel kan ... Monsanto har ålagts att betala 2,65 miljarder kronor till en döende man som drabbats av cancer från Monsantos bekämpning...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!  • Ämnen:
  • cancer
  • socker