Foto: Kwigomba/CC BY-SA 4.0

Mobiler försämrar sömn och hälsa

Publicerad 18 februari 2017, uppdaterad kl. 14:59

Kings College i London har gjort en metastudie över de fem senaste årens forskning om sambandet mellan barns användning av mobiltelefoner och surfplattor och sömnproblem.

125 000 barn omfattades. Man fann att den växande användningen av trådlös teknik ger ökade sömnproblem hos barn och unga och rekommenderade breda informationssatsningar till läkare, lärare och skolhälsa.

Annons:


Återkommande sömnbrist leder till en rad hälsoproblem, säger huvudförfattaren Ben Carter.

Med ökad användning kommer problemen att växa. Andra rapporter talar om ökande psykiska problem och växande förskrivning av melatonin mot sömnproblem. En tiodubbling på tio år. Andra symptom är onormal trötthet, huvudvärk, koncentrations- och minnesproblem, nedstämdhet, brännande hud och utslag, ångest och stresskänsla.

Källa: Strålskyddsstiftelsen

 

Artikeln har tidigare publicerats i Miljömagasinet

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend