SD-ledamot kräver snabbare könsbyten

HBTQ-lobbyn

publicerad 18 augusti 2023
- av Jan Sundstedt
Johan Nissinens utspel får hård kritik av de egna partikamraterna.

Sverigedemokraternas öppet homosexuelle EU-parlamentariker Johan Nissinen kräver att det ska bli betydligt enklare att genomgå könsmanipulerande behandlingar och att transpersoner ska få ett ”snabbspår” inom vården.

– Idag tar det tre år innan en transperson får den första med vården. Det är inte okej, beklagar han sig i ett videoklipp som publicerats på Twitter, och tillägger att han själv identifierar sig som ”hbt+ person”.

– Jag föreslår ett snabbspår för vuxna transpersoner för att på så sätt frigöra mer resurser till barn och ungdomar som verkligen behöver det här mest, fortsätter han.

Nissinen som tidigare deltagit i SVT-dokumentären ”SD-bögar” har dock inte fått den respons han hoppats på. I hans kommentarsfält är många starkt kritiska och SD-toppen kallas bland annat för ”galen”, uppmanas att byta parti och anklagas för att svika barn med psykisk ohälsa.

Inte heller de egna partikamraterna är nådiga mot Nissinen. SD-profilen Kent Ekeroth kallar förslaget ”det dummaste jag hört på länge” och lovar att rösta nej på partiets kommande landsdagar.

Jeff Ahl, som tidigare representerat Sverigedemokraterna i riksdagen, är också starkt kritisk till utspelet och menar att partiet har stora problem med en ”liberal falang” som försöker driva igenom en destruktiv politik.

Jag är stolt att jag under min tid i SD gjorde motstånd mot den liberala falangen och dess dekadenta samt skadliga politik. Barn såväl som vuxna far illa på grund av att samhället uppmuntrar vanföreställningar istället för att behandla dem. Inhuman politik”.

Jag misstänker att det är Mattias Karlsson som låter Nissinen släppa denna testballong. Lex Homoadoption (Landsdagarna 2017). Hoppas det inte det går som den gången”, fortsätter han.

I ett ”förtydligande skriver Johan Nissinen att ”ingen under 18 år ska genomgå könsbyte”.

Det inget jag förslår. Mer resurser till personer under 18 menas noggrannare utredningar. Det finns unga som har könsdysfori och de som inte har. De som har det ska kunna få diagnosen för att veta varför de mår dåligt”, menar han.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!