”Jämställdhet och mångfald” blir obligatoriskt på KTH

publicerad 12 mars 2021
Kungliga tekniska högskolan.

Från och med höstterminen 2021 kommer alla studenter på Kungliga Tekniska högskolans utbildningar tvingas ta kurser om ”mångfald och jämställdhet”. Skolans ansvariga menar själva att den propagandistiska satsningen ska leda till ”ett bättre samhälle”.

Kungliga Tekniska högskolan skriver i ett pressmeddelande att ”kunskaper om jämlikhet och mångfald” ska ”integreras” i 50 program till att börja med och att det är den senaste delen i skolans uttalade satsning att intensifiera mångfaldsarbetet som pågått under nästan ett decennium.

– Vi har kommit till en brytpunkt. Idag är det ovanligt att ifrågasätta jämställdhetsarbetet. De flesta är med och säger ”Nu kör vi”, hävdar Anna Wahl, vicerektor för jämställdhet och värdegrund vid KTH.
2022 ska den kulturmarxistiskt inspirerade propagandan ha inlemmats i alla 120 utbildningar – från grundutbildningsnivå upp till doktorandnivå. Man har sedan tidigare också erbjudit frivilliga kurser om genus, jämställdhet och mångfald – men nu ska det alltså bli tvång för studerande att gå igenom den typen av kurser.

Anna Wahl hävdar vidare att KTH har ett ansvar att…


 


Liknande artiklar: