Debatt


”Inför fri jakt på varg i Sverige”

DebattDe som förespråkar att naturen ska “sköta sig själv” befinner sig antagligen på betryggande avstånd från rovdjuren och saknar troligen personligt ägande av såväl skog som mark.


DEBATT: "Handelsavtal banar väg för GMO"

DebattDen väldiga stordriften inom lantbruket riskerar tillsammans med handelsavtal som TTIP att bli en social katastrof och urholka stora delar av landsbygden. Skall man fortsätta bulkvaruproduktionen eller måste man fundera på andra lösningar?


Veckans teckning


DEBATT: "Den verkliga fattigdomen sprider sig"

DebattÄr fattigdom bara en fråga om kaloriintag? Den verkliga fattigdomen sprider ut sig i Sverige såväl som i andra länder. I Sverige beskattas medborgare med inkomster under det normala fattigdomsbegreppet inom EU. Skamligt!”Medborgarlön är möjlig”

DebattMedborgarlön är fullt möjlig och stora administrationskostnader för socialt skydd kan sparas. Det är mer en fråga om utformning och opinion.


DEBATT: "Sverige klarar inte så stor invandring"

Debatt"Svenska politiker har tappat kontrollen över invandringen. Kostnaderna skenar, bostadssituationen är desperat, arbetslösheten växer och segregationen är närmast dramatisk." Det skriver Karl-Olov Arnstberg, professor i etnologi och Gunnar Sandelin, socionom och tidigare reporter vid Sveriges Television i sin debattartikel.

”Ett EU-positivt Ehrenbergsparti kan inte mycket göra”

DebattJohan Ehrenberg efterlyser ett nytt rödgrönt parti. EU har dock i sin grundlag inskrivet den nyliberala politik som alla måste följa och som orsakar den ekonomiska katastrofen idag. Ingen större förändring kan bli möjlig innan vi lämnat EU. Ett EU-positivt Ehrenbergsparti kan inte mycket göra.


”Folkviljan avgörande för landets försvar”

DebattEtt angrepp handlar om att tvinga något på oss som vi inte vill ha. Vi, det är folket och det verkar glömmas bort i debatten om försvaret. Folkets vilja att försvara sig självt måste stå i centrum i försvarsdebatten. Inte NATO.


”Underrättelsetjänsten misstänkte Palme för landsförräderi”

DebattDen svenska säkerhetspolisen och militära säkerhetstjänsten fick redan på sjuttiotalet information som pekade ut statsminister Olof Palme som möjlig landsförrädare. Han påstods ha övergivit den västliga intressesfären för att istället ha närmat sig den sovjetiska. Mordet kan således ha haft ett fosterländskt motiv.


”Vi gillar olika”

DebattKampanjen "Vi gillar olika" är full av motsägelser. Gillar och tolererar verkligen upphovsmännen alla olikheter?