Trumps dotter och svärson pekas ut som FBI-informatörer

publicerad 24 november 2022
- av Markus Andersson
Jared Kushner och Ivanka Trump vid USA:s ambassad i Jerusalem.

Donalds Trump tidigare advokat Michael Cohen tror att ex-presidentens dotter Ivanka Trump och maken Jared Kushner var i maskopi med FBI och tipsade polismyndigheten om de sekretessbelagda dokumenten som beslagtogs i samband med en razzia i augusti.

I en intervju med MSNBC:s Katie Phang tillkännager Cohen sina misstankar om att Ivanka och Jared Kushner aktivt försökt motarbeta Trump och ge känslig information om den dåvarande presidenten till myndigheterna.

– Jag tror att Jared och Ivanka potentiellt var mullvadarna när det gäller Mar-a-Lago-dokumenten och så vidare, säger Cohen.

– Det vore väldigt intressant att ha låt säga, svärsonen och dottern som är FBI-informatörer, informatörer åt justitiedepartementet som agerar som höga företrädare i en kampanj eller i en administration om han (Trump) på något sätt skulle lyckas glida in igen.

Cohen har tidigare argumenterat för att det måste ha varit en medlem i Trumps innersta krets som tipsade FBI och att han ”inte skulle bli förvånad” om informatören visade sig vara Jared Kushner eller något av Trumps barn. Han pekar också på att Jared Kushner och hustrun redan fått ut allt de kunde tänkas vilja ha från Trumps presidentperiod.

– De tjänade 640 miljoner dollar när de satt i administrationen. Jareds pappa fick den benådning som han önskade och till råga på allt lyckades få ytterligare 2-2,5 miljarder från saudierna.

Ännu har inga konkreta bevis presenterats för att Kushner och Ivanka skulle ha försökt ange Donald Trump. Många pekar dock på att relationerna dem emellan blivit allt frostigare, att de numera tillbringar mycket lite tid ihop och att Ivanka och Jared inte är lika involverade som tidigare i ex-presidentens politiska arbete.


FBI:s husrannsakan i Mar-a-Lago

Den 8 augusti 2022 genomförde FBI en omfattande husrannsakan i Donald Trumps bostad I Palm Beach, Kalifornien. Över 13 000 dokument beslagtogs varav 103 ska ha varit hemligstämplade regeringsdokument som inte får förvaras i en privat bostad.

Myndigheterna motiverade husrannsakan med att ex-presidenten inte överlämnat alla efterfrågade sekretessbelagda och känsliga dokument men presidentens allierade istället menade att det handlade om en del av en politisk häxjakt mot Trump orkestrerad av hans politiska motståndare.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.