Hillary: ”Trump vill döda sina motståndare”

Presidentvalet i USA

publicerad 22 april 2024
- av Jan Sundstedt
Hillary Clintons utspel väcker både munterhet och ilska på sociala medier.

Den tidigare presidentkandidaten och presidenthustrun, Hillary Clinton, hävdar att Donald Trump är ”förälskad” i Vladimir Putin och att han helst av allt velat ”döda och fängsla sitt motstånd” och ”driva journalister i exil”.

Det var under fredagen när Clinton deltog i den vänsterliberala podden ”Defending Democracy” som hon medgav att Joe Biden ”är gammal” – men försvarade honom med att han trots sin ålder är ”effektiv och medmänsklig”.

Hans utmanare, Donald Trump, har enligt Clinton dock inte bara brist på medmänsklighet – han påstås också vara direkt mordisk och blodtörstig – och hon hävdar att Trump innerst inne vill mörda sina politiska motståndare.

– Trump var som, du vet förälskad i Putin eftersom Putin gör vad Trump skulle vilja göra: Döda sin opposition, fängsla sin opposition, driva journalister och andra i exil, styra utan någon kontroll eller balans, påstod hon.

“Skrämmande perspektiv”

Några faktiska belägg för de spektakulära påståendena presenteras dock inte, istället nöjde hon sig med att slå fast att ”detta är vad Trump verkligen vill”.

– Därför måste vi vara mycket medvetna om hur han ser på världen, för i den världen ser han bara starka ledare. Han ser Putin, han ser Xi, han ser Kim Jong-un i Nordkorea. Det är dessa människor han modellerar sig efter, och vi har varit nere på denna väg i vår, du vet, världshistoria. Vi vill verkligen inte göra om det, fortsatte hon.

Hillary Clinton uttryckte vidare oro över att Trump kan komma att dra USA ur Nato och beskrev det hela som ”mycket skrämmande”:

– Att dra oss ur Nato, att inte bry sig om vad som händer med Europa, tanken att han vill att Ukraina ska misslyckas. Tanken att han inte vill att vi ska kunna övervaka våra fiender. Det är ett mycket skrämmande perspektiv.

Hennes utspel om att Donald Trump egentligen vill ha ihjäl sina motståndare har väckt munterhet och ilska i konservativa kretsar och på sociala medier, och många pekar på att det inte tycks vara någon hejd på smutskastningskampanjerna inför det kommande presidentvalet.

Ett äldre klipp där Clinton själv skrattande pratar om den libyske ledaren Gadaffis våldsamma död har också fått spridning på nytt i samband med hennes senaste kommentarer.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!