Biden lanserar reklamkampanj för 300 miljoner

Presidentvalet i USA

publicerad 13 mars 2024
- av Markus Andersson
Joe Biden menar att han är en mycket mer effektiv president än Donald Trump.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


11 280 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


81-årige Joe Biden är den äldste presidenten någonsin att ställa upp för omval – många har också uttryckt en oro för hans mentala hälsa och andra åldersrelaterade problem.

Själv tänker han dock göra allt han kan för att övertyga väljarna om att han är lämpad att sitta fyra år till vid makten och har nyligen lanserat en påkostad reklamkampanj till en kostnad av cirka 30 miljoner dollar (310 miljoner kronor).

I reklamfilmen skämtar Biden och medger att han ”inte är någon ung kille” – men att han ”förstår hur man får saker gjorda för det amerikanska folket”.

Han hävdar vidare att han ”ledde landet genom covid-krisen” och att han har en klar strategi för att bekämpa den amerikanska inflationen.

– Idag har vi världens starkaste ekonomi. Jag antog en lag som sänker priserna på receptbelagda läkemedel, begränsar insulin till 35 dollar i månaden för seniorer, deklarerar han vidare.

Utmanaren Donald Trump får en känga av Biden som påstår att han själv är en mycket mer effektiv än sin konkurrent.

– Under fyra år försökte Donald Trump anta en infrastrukturlag och han misslyckades. Jag fick det gjort. Nu återbygger vi Amerika. Jag har antagit den största lagen i historien för att bekämpa klimatförändringarna eftersom vår framtid hänger på det.

Två ålderstigna kandidater

– Donald Trump tror att presidentens jobb är att ta hand om Donald Trump. Jag tror att presidentens jobb är att kämpa för er, det amerikanska folket, och det är precis vad jag gör, fortsätter han.

Även i slutet på reklamfilmen passar Biden på att ”skoja till det” om sin ålder och beskriver sig själv som ”ung, energisk och stilig”.

Samtidigt som Bidens ålder fått stort fokus inför det kommande valet kan det noteras att även Donald Trump börjar bli till åren kommen och fyller 78 i sommar.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!